dimarts, 21 de gener del 2014

El nacionalisme espanyol de Círculo Cívico Valenciano rere el tancament de Catalunya Ràdio #StopEspanyolisme

Imatge en línia 1

L'entitat nacionalista espanyola Círculo Cívico Valenciano, contrària a la unitat de la llengua catalana i favorable al secessionisme lingüístic, està al darrere del tancament de les emissions radiofòniques de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià, que tindrà lloc avui mateix a les 20h. Segons ha explicat el secretari general d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, en declaracions a l'ACN, al requeriment enviat pel ministeri d'Indústria sol·licitant el tancament consta que la Generalitat Valenciana ha traslladat al ministeri una denúncia de l'associació Círculo Cívico Valenciano.

De fet, aquesta mateixa associació confirma al seu web que han estat les seves denúncies les que "finiquiten les emissions de Catalunya Ràdio a València" i es felicita d'estar al darrera d'aquest "dur colp contra la impunitat amb què el catalanisme viola sistemàticament la legalitat i la identitat, cultura i llengua dels valencians".

Círculo Cívico Valenciano és una entitat que, segons el punt seL'ACtè del seu decàleg fundacional -escrit únicament en castellà- és marca l'objectiu de "resoldre el conflicte lingüístic valencià" tot promovent que s'especifiqui "de forma clara l'existència i singularitat de l'idioma valencià com a llengua pròpia dels valencians i independent de qualsevol altre".

Malgrat tot, el secretari general d'ACPV ha apuntat que l'entitat blavera no seria més que una pantalla i ha apuntat directament a l'executiu Fabra. "Tots sabem quina és la realitat i d'on parteix la denúncia: de la mateixa Generalitat Valenciana", ha assegurat. En opinió de Gisbert aquest tancament constata que la situació al País Valencià "és molt greu" des del punt de vista de la llibertat d'informació i de la pluralitat així com de la llengua i no dubta en qualificar-la "de situació d'emergència". Gisbert ha emmarcat aquesta actuació del govern espanyol i del govern valencià com una mostra "de la seva actitud en aquests temes" i ha afegit que "a ningú se li escapa la lectura política" del tancament d'emissions.