dimarts, 7 d’agost del 2012

The Guardian denuncia les amenaces de mort contra Àlex Fàbregas #catalanofobia

El diari britànic The Guardian es fa ressò avui dels atacs espanyolistes contra el jugador d'hoquei català Àlex Fàbregas. En un article titulat 'L'estrella de l'hoquei espanyol amenaçat de mort per internet', The Guardian denuncia les amenaces de mort rebudes pel jugador després de dir que jugava amb la selecció espanyola perquè no tenia altre remei.

El diari explica que Fàbregas va haver de tancar el compte de Twitter pels atacs espanyolistes i amenaces rebudes arran de les seves declaracions. També destaca que setze dels divuit jugadors de la delegació espanyola d'hoquei són catalans.

Justament avui la selecció d'hoquei es juga amb la Gran Bretanya el pas a les semifinals dels Jocs Olímpics de Londres. Fàbregas surt a la pista després de dos dies d'estar a la boca de molta gent. Una part de la societat espanyola va reaccionar des de les xarxes socials amb insults i amenaces i el jugador va acabar tancant el seu compte de Twitter. Tot seguit va sorgir una enorme reacció en favor seu; també des de l'equip l'han defensat, tant a #AlexFabregas com a #TotsSomÀlexFabregas.

El segon entrenador, Roger Pallarols, deia ahir, per exemple, que els atacs a Fàbregas eren injustos i que el jugador català sempre ho havia donat tot en el terreny de joc.

Opinions com 'el meu sentiment és català i no m'és pas igual sentir l'himne espanyol que els Segadors', exposades aquests dies pel jugador del RC Polo, van tenir un gran ressò als mitjans espanyols i a les xarxes socials, des d'on li van etzibar crítiques i atacs. A més dir que mai no jugava pensant en l'equip espanyol (format per setze jugadors catalans d'un total de divuit), també va manifestar que si Catalunya tingués selecció pròpia, la medalla seria assegurada: 'Tindria resultats iguals o millors que no pas ara.'