divendres, 3 d’agost del 2012

Joves d'Esquerra es concentren en contra del topònim bilingüe de Maó #ésmaó #éspalma

Els joves d'Esquerra Republicana de Catalunya s'han concentrat aquest dijous a les portes de l'Ajuntament de Maó a fi de mostrar el seu rebuig en relació amb la forma bilingüe del topònim de la ciutat, després que l'equip de govern liderat per Àgueda Reynés enviàs una circular interna als seus treballadors per incorporar la fórmula Maó-Mahón als documents oficials.

Els concentrats han desplegat una pancarta en la qual es podia llegir 'Prou imPPosicions. #ésmaó' i, des de les escales de l'edifici consistorial, han mostrat una estelada. L'acte ha despertat la curiositat d'alguns turistes que passejaven per la zona que fins i tot han arribat a prendre fotografies al costat del grup de Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC).

El portaveu de les JERC a Menorca, Albert Pons, ha indicat que la mobilització s'ha convocat en resposta a les polítiques "d'imposició i d'inquisició cap al català que està duent a terme el PP". En aquest sentit, ha reclamat la dimissió del tinent de batle de Serveis Generals, Salvador Botella, en considerar que les seves actuacions converteixen els catalanoparlants en "ciutadans de segona".

"Denunciam la radicalitat del senyor Botella per intentar imposar una cosa que encara no és oficial", ha subratllat Pons, que ha exigit a més que aquesta mesura sigui valorada pel Consell insular de Menorca.

Per la seva part, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez, ha remarcat que el president del Govern, José Ramón Bauzá, està "laminant" els drets lingüístics dels catalanoparlants, de la mateixa manera que, segons ha dit, al País Valencià "també s'està atacant fortament la llengua".

"El PP pretén trencar la realitat nacional dels Països Catalans", ha apuntat Gómez. En aquesta línia, ha defensat que les JERC lluitaran d'ara endavant per aconseguir "un país lliure i socialment just". "Som un país i tenim una identitat comuna", ha etzibat.

De nou, el portaveu de les JERC a Menorca ha recordat que el col·lectiu ja va lliurar recentment a l'Ajuntament de Maó 17.500 firmes i, en aquesta línia, ha criticat que no han obtingut cap resposta per part de l'equip de govern.