dijous, 26 de juliol del 2012

Solidaritat presenta més de 2.000 tweets catalanofòbics a la Fiscalia #catalanofòbia

El secretari general de Solidaritat (SI), Uriel Bertran i el president del partit, Toni Strubell, s'han personat aquest matí a la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació per interposar una denúncia "pels delictes de racisme i xenofòbia anticatalana que periòdicament estem veient a la xarxa per part dels espanyolistes i aquells que no volen que Catalunya mantingui la seva identitat i la seva personalitat nacional". Aquest tipus de tweets han anat en augment a les xarxes socials derivats dels focs que aquests dies han arrasat l'Empordà. En molts d'ells s'hi feien crides a penjar catalans, a cremar Catalunya sencera amb els catalans dins o que els hidroavions que apagaven els focs ruixessin amb benzina el país.

Strubell i Bertran han clamat que "ja és hora que s'acabi amb la impunitat amb la qual es tracta els catalans en algunes xarxes socials". Bertran ha explicat als mitjans que Solidaritat "ha recopilat fins a 2.000 tweets amenaçadors, racistes, xenòfobs anticatalans i amb les identitats respectives perquè la fiscalia investigui la identitat de totes persones i la justícia encausi a tots i cadascun dels responsables". Bertran ha recordat que "el nazisme va començar amb atacs similars contra els jueus i per tant s'ha de tallar d'arrel qualsevol tipus de comentari xenòfob contra Catalunya perquè això pot derivar en altres tipus d'agressions més greus".

Finalment el diputat de SI, Uriel Bertran, ha demanat a la Fiscalia que obri una investigació i que s'apliqui la llei i "serveixi d'exemple i precedent". "Tenim bones referències de la persona que està al capdavant d'aquesta fiscalia que està habilitada per investigar aquests delictes i per això li hem facilitat la tasca aportant-li més de 2.000 tweets" ha reblat el diputat independentista.

Més informació:  La catalanofòbia es desborda a Espanya arran de l'incendi a l'empordà