dimecres, 23 de novembre del 2011

L'OCB reclama que TV3 es torni a veure íntegrament a les Balears #somescola #ecojust

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha reclamat avui que TV3 pugui tornar a veure's íntegrament a les Balears en comptes de TV3CAT, perquè considera que IB3, en emetre en castellà, ha trencat l'acord pel qual va deixar de rebre's a les illes el canal tradicional autonòmic de Catalunya. L'OCB ha denunciat en un comunicat que considera que la direcció d'IB3 ha trencat unilateralment l'acord que havia contret amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), mitjançant el qual la televisió pública catalana deixaria d'emetre a les Balears tots els continguts que estiguessin condicionats per drets d'emissió.

L'acord afectava bàsicament la producció aliena i les retransmissions esportives i suposava que, a canvi de no emetre TV3 a les Balears, IB3 es comprometia a emetre aquesta mateixa programació en català, gràcies als doblatges que li cedia gratuïtament la CCMA. El resultat d'aquest pacte va ser la substitució el juny de 2009 del senyal de TV3 pel seu canal internacional, TV3CAT, decisió que va ser criticada en el seu moment per l'OCB per considerar que suposava la "mutilació" d'una programació televisiva que portava més de 20 arribant ininterrompudament a les Balears.

L'OCB considera que, amb l'emissió en castellà dels continguts que van ser objecte de l'acord, IB3 l'ha trencat, per la qual cosa reclama "que TV3 es torni a veure íntegrament" a les Balears. Segons l'entitat cultural, l'eliminació del dret dels espectadors a elegir a quina llengua volen veure les pel·lícules, les sèries i els documentals, i la decisió de IB3 que renunciar a una part dels seus drets de retransmissió esportiva justifiquen que la direcció de la CCMA torni a emetre a les Balears el senyal íntegre de TV3. L'OCB destaca que a més seria l'única manera que els ciutadans de les Balears poguessin veure els partits de Champions i el cinema en català.

http://dbalears.cat/actualitat/balears/l-ocb-reclama-que-tv3-es-torni-a-veure-integrament-a-les-balears.html