dijous, 23 d’octubre del 2008

Mobilitat sostenible a Castelldefels


Esteve Sebastià i Riera / Castelldefels

Castelldefels pateix molts problemes, però un problema que tota la ciutadania pateix és la congestió i les dificultats de mobilitat dins del terme municipal. Una mala gestió del creixement urbanístic amb un ciutat difosa, sense descentralització als barris dels serveis, tant públics com privats, i una xarxa insuficient de transport públic, tant a nivell de línes de transport com d'horaris, fa que els ciutadans i ciutadanes utilitzin el transport privat com a eina de desplaçament dins del terme municipal. No existeix una alternativa sostenible de transport.

Des d'ERC Castelldefels creiem que cal apostar decididament per crear una bona xarxa de carrils bici i de camins escolars.Castelldefels pateix un dèficit important a nivell de carrils bici i els que tenim son prou perillosos (Av. Pineda) com perquè no siguin utilitzats com a tals.... L'actual govern municipal (PSC-PSOE+CIU+ICVEUiA) no va més enlla de pintar bicicletes a algunes voreres, que la majoria ja eren utilitzades com a itineraris per a bicicletes (Av. Canal Olímpic) o es dedica a inaugurar carrils de no més de 400m que no porten enlloc i que no enllacen amb cap altre,
etc... A aquestes mancances encara cal afegir la manca d'aparcaments de bicicletes...

Tots aquests problemes es posaran molt més de manifest si algun dia s'implanta alguna mena de "bicing" com es va anunciar en diferents mitjans de comunicació locals i nacionals...Ara que hi som a temps, creiem que cal fer una aposta decidida per la mobilitat sostenible. Des d'ERC s'ha proposat la creació d'una anella verda que comuniqui tots els barris mitjançant carrils bici protegits de la circulació rodada, unir els serveis bàsics i tots els barris de la ciutat amb carrils bici, dotar tots els equipaments, places, parcs i punts importants de la ciutat d'aparcament de bicicletes. Cal dotar Castelldefels d'un servei similar al "bicing". Cal potenciar la bicicleta com a transport alternatiu pels desplaçaments per la ciutat d'una forma decidida i clara.