dijous, 23 de novembre del 2017

26 nov. | Migrant la-ment: Trobada crítica cultural | Ripollet

Migrant la-ment: Trobada crítica cultural

Diumenge, 26 de novembre del 2017, de les 11:00 a les 17:00h.

L'Aresta | Rambla Sant Jordi, 2, Ripollet
https://www.facebook.com/events/292938307880945/

Trobada com a terme de referència, de dues parts que es miren, es coneixen i veuen les ombres que cada una d'elles projecten. Trobada com a idea de que cap de les dues parts vol estar a sobre de l'altre, no es volen colonitzar, ni amb el cos ni amb la ment. Cada part té les seves idees i es parlen, s'expliquen perquè es genera patiment i perquè intentar l'abordatge d'aquest patiment s'ha de desplaçar, ha de migrar. Aquest lament no vol ser salvat, curat, ajudat amb una mà davant i una altre darrera, és un lament que es vol aixecar, plorar i riure i mirar-te directament als ulls. És un lament que vol viure.

Programació de la jornada:

* Tots els àpats seran cuinats des de la xarxa de suport a persones refugiades de Ripollet i Cerdanyola amb la col·laboració de la Plataforma Persones Refugiades Ripollet. Els beneficis d'aquests seran destinats a la xarxa de suport.

11:00h L'Aresta us convida a esmorzar! Des de l'organització us convidem a té i dolços per a començar la jornada!*

11:30h Xerrada del Centre Delàs d'Estudis per la Pau: "De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau"
L'objectiu de la xerrada és traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes (comerç d'armes, despesa militar, militarisme, estratègies militars) dels desplaçaments forçats de les refugiades provinents de la regió mediterrània i les nostres responsabilitats des d'una cultura de pau.

12:30 h Taula rodona "Experiencies polítiques i de resistència davant la política migratòria" amb la participació de: Tanquem Els CIE,Assemblea2A_BCN, Papeles para tod@s - Papers per a tothom i altres ponents per confirmar.

Des de la taula de debat proposada es remarcarà el paper actiu de diferents col·lectius que lluiten per a problematitzar, repensar i canviar l'estat actual de la política migratòria, buscant trencar prejudicis i estereotips sobre les persones migrades i abordant diferents temàtiques com el gènere, la violència institucional o el racisme.

14.00h Dinar sirià i somalí*
Les cuineres del grup de suport ens preparan un dinar a preus populars! Us anirem informant durant la setmana, però us avancem que no faltarà el falafel i l'hummus!

15.30h Ball africà i seigne amb Folake Afo.
Tota la energia africana de les nostres companyes de Ripollet!

16:00h Concert amb Cafè d'Alger (Música Amazic Rocksteady Català)

Cafè d'Alger, proposa un repertori de la música chaâbi i les músiques del sud revisada i adaptada per la inspiració dels grans noms de la música popular algeriana com Dahmane el Harrachi, Sheikh el Hasnaoui, Amar Ezzahi ... etc, donant-li un so particular canten en català en francès en àrab i en amazic, on les veus de la polifonia es combinen perfectament amb el rocksteady rítmic creant un ambient festiu.

Us esperem a totes el pròxim diumenge!

#agenda #migracions #migrants #refugiats #conferencies #projeccions #cinema #musica #cultura #africa #catalunya #dretshumans #racisme #discriminacio #dretsdelspobles #fires #festivals #cultura #entitats #gratis