dissabte, 9 de setembre del 2017

La Guàrdia Civil intenta provocar ara registrant el setmanari "El Vallenc" #NomesProvoqueuRiure

Segueix l'esperpèntica caça de bruixes de la Guàrdia Civil per trobar els impressors de les butlletes del referèndum del proper 1 d'octubre. Operacions que només es poden entendre com a provocacions. 

Agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest dissabte al matí a la seu del setmanari local de Valls, "El Vallenc". Acompanyats de representants judicials, registren les dependències d'aquest mitjà de comunicació per mirar de trobar proves que el relacionin amb la impressió de material per al referèndum. Segueixen instruccions del jutjat de guàrdia de Tarragona per una denuncia de la Fiscalia.

Els agents han sortit del local amb alguna caixa. També hi ha hagut una reunió amb el directorde la publicació. Hi ha decretat el secret de sumari.

L'actuació té relació amb la inspecció en una impremta de Constantí. Aquest dissabte, la Guàrdia Civil ha citat el director i l'advocat de la impremta de Constantí per fer un nou registre. Aquest divendres, el jutjat de guàrdia de Tarragona va obrir diligències prèvies després de rebre denúncia de Fiscalia per desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics. És en el marc d'aquestes prèvies que s'han demanat tres entradas i escorcolls a les oficines de la impremta de Constantí i als dos locals a Valls d'"El Vallenc".

Protesta fora

Davant del local del setmanari s'han concentrat de manera espontània representants i simpatitzants d'entitats com Òmnium Cultural i l'ANC i de partits com Esquerra Republicana i la CUP. També s'han fet actes simbòlics com ara dipositar vots a dins d'una urna.

Una coral ha cantat "Els segadors" davant dels agents de la Guàrdia Civil que custodiaven l'entrada del setmanari.
Des del primer moment, a les xarxes socials han començat a córrer imatges amb la presència dels agents davant del setmanari:

http://www.ccma.cat/324/la-guardia-civil-registra-la-seu-del-setmanari-el-vallenc/noticia/2807806/