divendres, 8 de setembre del 2017

Espanya amenaça els batlles, ignora la legalitat catalana i ara afirma que ha suspès la llei del referèndum

El tribunal constitucional espanyol ha posat fi al ple que havia convocat per donar resposta al recurs del govern espanyol a la llei del referèndum d'autodeterminació. Els magistrats han optat per ignorar la legalitat catalana i han afirmat que havien suspès cautelarment la norma. També han acceptat els recursos de l'executiu espanyol contra el decret de convocatòria, la sindicatura electoral i els preparatius de la convocatòria aprovats ahir pel parlament per majoria absoluta.

Ara caldrà veure quina és la reacció del Govern de Catalunya i del Parlament de Catalunya davant aquesta nova intromissió del sistema jurídic del govern espanyol.

El govern espanyol amenaça per carta tots els batlles del Principat que col·laboren amb l'1-O.
.
El govern espanyol ha enviat una carta als secretaris i interventors dels ajuntaments catalans en la qual els demana que no cedeixin els locals per al referèndum de l'1-O perquè vulnerarien la legalitat. Amb aquesta missiva, signada pel secretari d'estat espanyol per les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, l'executiu de Rajoy ha reaccionat a la carta del govern català que dóna quaranta-vuit hores als consistoris per a pronunciar-se sobre la cessió dels espais municipals que habitualment es fan servir com a centres de votació. El secretari d'estat espanyol recorda que l'alt tribunal ha prohibit expressament qualsevol acte preparatori d'aquest referèndum.

La missiva signada per Roberto Bermúdez de Castro ha insistit que la petició de la Generalitat no feia cas dels pronunciaments del tribunal i ha expressat el seu ferm suport als ajuntaments catalans perquè respectin el marc constitucional i estatutari i els pronunciaments del Tribunal Constitucional.


http://www.vilaweb.cat/noticies/el-constitucional-espanyol-ignora-la-legalitat-catalana-i-afirma-que-ha-suspes-la-llei-del-referendum/