dimecres, 6 de setembre del 2017

El líder d'una cèl·lula jihadista de Melilla era militant del PP i reclutava nens dels centres de menors

Si fa uns dies ja advertíem de les sospites que el digital Directa.cat havia recollit implicant estructures del govern espanyol entre els organitzadors de l'atemptat de Barcelona, avui ha sortit una notícia que va en la mateixa línia de pensament. Ho explica La Vanguardia:

El president del PP de Melilla i president de la ciutat autònoma, Juan José Imbroda, ha anunciat, en una convocatòria urgent, que han acordat la suspensió de militància i expulsió com a afiliat del PP de Melilla del detingut aquest dimecres com a integrant d'una cèl·lula gihadista i que, a més, treballa al centre d'acollida de menors. 

Imbroda ha assenyalat que, encara que es tracta d'un afiliat del PP de Melilla, des de fa tres anys no pagava les quotes del partit, al mateix temps que ha confirmat que treballava com a educador al Centre d'Acollida de Menors Fuerte de la Purísima de Melilla. 

En una roda de premsa, Imbroda ha admès que l'arrestat com a líder d'una cèl·lula terrorista, un espanyol de 39 anys d'origen marroquí, "era afiliat del PP de Melilla", però ha assegurat que no tenien notícies d'ell "des de fa anys", fins al punt d'assenyalar que des de llavors "mancava de drets polítics en la formació" perquè no paga les quotes des de fa tres anys.

Aquest dimecres, una operació conjunta entre la policia espanyola i del Marroc han desarticulat una cèl·lula jihadista instal·lada al país nord-africà i han detingut sis persones. Cinc dels membres són de nacionalitat marroquí, mentre que l'altre, l'arrestat a Melilla, és un ciutadà espanyol.