diumenge, 28 de maig del 2017

El President Puigdemont convoca una reunió al més alt nivell per concretar detalls sobre el referèndum #DretaDecidir

Després de nou mesos en què l'opció del referèndum pactat s'ha volgut visualitzar i prioritzar oficialment des de la Generalitat, la carta de Mariano Rajoy ho canvia tot. És un cop de porta tan contundent que no deixa cap escletxa a poder continuar defensant l'opció acordada sense fer cap moviment cap a la unilateralitat, ja que fins i tot els comuns i Podem estan activant-se per decidir el posicionament en cas de referèndum amb unilateralitat catalana. En aquest context, el president Puigdemont convoca una reunió al més alt nivell amb tots els partits pro-referèndum per demà a la tarda al Palau de la Generalitat.

Data i pregunta públiques en una o dues setmanes

Puigdemont ha convocat per demà a la tarda totes les "organitzacions i formacions polítiques amb representació parlamentària" favorables al referèndum en una cimera a la Generalitat. Així ho ha avançat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en una entrevista a Rac 1, on s'ha referit al calendari de la data i la pregunta, després de la petició de les entitats sobiranistes de dissabte. Munté s'ha mostrat convençuda que hi haurà data i pregunta en uns quinze dies com a molt. "Una o dues setmanes és un termini raonable", ha afirmat.

El Govern, interessat en la participació dels comuns

Aquest dilluns en la cimera convocada per Puigdemont hi ha convocats ERC, el PDeCAT, demòcrates, la CUP, Avancem, MES i les diferents famílies polítiques de Catalunya Si que es Pot. En referència a l'espai que representa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Munté ha remarcat que "hi està cridat a participar", de la mateixa manera que participen en les reunions del Pacte Nacional pel Referèndum.

Quin serà el contingut de la reunió?

Munté no ha detallat si en la reunió d'aquest dilluns es posarà a debat la data i la pregunta, però sí que ha dit que servirà per "compartir els darreres esdeveniments" i consensuar una posició sobre les respostes que ha donat el govern espanyol en els últims dies. Tampoc ha concretat si donarà pistes sobre els detalls organitzatius i de logística, als quals els comuns donen màxima importància per tal de decidir si donen o no suport a la votació unilateral.