dilluns, 3 d’abril del 2017

El President Puigdemont confirma ‘l’interès creixent’ que suscita el procés català a nivell internacional



El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha constatat 'l'interès creixent' que suscita el procés català a nivell internacional i ha negat que es tracti d'un 'tema domèstic'. El cap de l'executiu ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a Bolonya amb l'ex-primer ministre d'Itàlia i ex-president de la Comissió Europea, Romano Prodi. En aquesta línia, Puigdemont ha reclamat a l'estat espanyol, qui afirma que té la responsabilitat d'emprendre 'solucions polítiques i no judicials', d"asseure's en una taula' per formular preguntes 'sensates' i 'lògiques' com les que els fan interlocutors internacionals.

El president de la Generalitat ha recalcat que el fet que Catalunya sigui el primer país sense estat en ser el convidat oficial a la Fira de Bolonya confirma que el moviment és 'transversal', no té 'cap base ètnica' ni 'egoisme econòmic'.

Segons ha explicat Puigdemont, el fet que Catalunya tingui un 70% de la població amb arrels fora del país provoca que el moviment català es basi en una 'noció moderna de la civilitat', una manera d'entendre l'aportació que Catalunya pot fer al món. 'La cultura és un vehicle per ensenyar-ho', ha reblat.

El cap de l'executiu, acompanyat de la batllessa de Vic, Anna Erra, i la il·lustradora Pilarín Bayés, han visitat aqueta tarda l'exposició 'Catalunya il·lustrada'. La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Vic i amb el suport de la Diputació de Barcelona, CaixaBank i la Fundació Puig Porret, recull un centenar d'il·lustracions de Pilarín Bayés que reflecteixen els moments destacats de la història i la cultura catalana, des de la prehistòria i fins a l'actualitat.

Puigdemont ha passejat després per l'exposició 'Vet aquí una vegada…', una mostra organitzada per l'Institut Ramon Llull i comissariada per Paula Jarrin, que presenta treballs de 17 il·lustradors que compten amb una trajectòria consolidada.

Finalment, el cap de l'executiu ha assistit a l'acte de lliurament dels premis de literatura infantil i juvenil BolognaRagazzi Awards, BolognaRagazzi Digital Awards, BOP-Bologna Prize i Bologna Licensig Award.