dimecres, 15 de març del 2017

La Borsa de Londres posta per Catalunya portant inversors globals en un gran acte avui a Barcelona

La Llotja de Mar de Barcelona acull avui l'acte de la Borsa de Londres.


La Borsa de Londres desembarca dimecres a Barcelona amb el seu programa d'elit per a pimes. La London Stock Exchange veu a Catalunya una gran concentració d'empreses amb creixement i facilitarà el contacte entre empresaris i inversors

La Borsa de Londres desembarca dimecres a Barcelona per facilitar a les empreses catalanes l'accés a noves vies de finançament com els inversors globals. La London Stock Exchange veu a Catalunya una "elevada concentració" de companyies amb un "gran creixement" i potencial, i presentarà el 15 de març a la Casa Llotja de Mar el seu programa ELITE, que reuneix 500 companyies de 25 països amb un centenar d'inversors i 150 assessors. De fet, el juny la London Stock Exchange (LSE) ja va situar 13 pimes catalanes entre les 1.000 que més creixen de tota Europa, i el 'Financial Times' va seleccionar Catalunya com la Millor Regió del Sud d'Europa pel Futur.

L'acte, 'Connectant empreses inspiradores i capital', també ha de permetre als empresaris catalans rebre informació sobre finançament de l'agència de competitivitat empresarial ACCIÓ, l'Institut Català de Finances i les patronals de PIMEC i FEPIME, i està organitzat conjuntament pel grup de la Borsa de Londres, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Barcelona, amb el suport de la Cambra de Comerç Britànica. Es preveu que hi participin, entre d'altres, el vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, el president d'ELITE, Luca Peyrano, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, l'economista principal de la Direcció General de Mercat Intern, Indústria, Emprenedoria i Pimes de la Comissió Europea, Joachim Schwerin o el cònsol general del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Milen. 

Connectar pimes i inversorsEl president d'ELITE, Luca Peyrano, ha destacat que l'objectiu és "ajudar empreses d'elevada qualitat a desenvolupar la seva estratègia de creixement" amb una manera "innovadora" d'atraure capital. "És crucial que donem a aquestes empreses les eines, la xarxa i el finançament apropiat que els permeti invertir, créixer i crear les feines del futur", ha assegurat en un comunicat a l'ACN. El programa ELITE, que té la seu a la Borsa de Milà, propietat del grup de la Borsa de Londres, va néixer el 2012 i ja treballa amb mig miler exclusiu d'empreses que tenen interès en els inversors globals. De fet, és el més gran d'aquestes característiques que existeix a Europa i inclou formació, contacte directe amb la comunitat inversora i empresarial i assessorament a canvi d'una quota anual. La Borsa de Londres va seleccionar 13 empreses catalanes en el seu últim informe sobre les '1000 companyies que inspiren Europa', presentat a l'estiu a Brussel·les. La llista és part de l'estratègia del grup per aproximar-se a les pimes, i algunes d'aquestes empreses, com KPSPORT i FRACTUS, participaran dimecres a l'acte de la Casa Llotja de Mar.