dijous, 20 d’octubre del 2016

Una jutgessa conservadora instruirà la querella contra Carme Forcadell #JustíciadeVergonya




Una jutgessa de caire conservador serà l'encarregada de la instrucció en la causa penal oberta contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha designat la magistrada María Eugènia Alegret com a ponent de la querella presentada per la Fiscalia.

També s'ha acordat que la sala d'admissió la conformin Alegret juntament amb Carlos Ramos i Jesús M. Barrientos. Serà el proper dilluns que la sala comunicarà la decisió sobre l'admissió o no de la querella. María Eugenia Alegret pertany a l'Associació Professional de la Magistratura, molt propera al PP i va presidir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2004.

Forcadell va comparèixer al Parlament per defensar-se de les acusacions de la Fiscalia un cop va formalitzar la querella per haver permès que es votessin les conclusions de la comissió de procés constituent. Si bé el ministeri públic acusa la presidenta del Parlament de voler "dinamitar" l'Estat, Forcadell va replicar que "dinamitar l'Estat és permetre la corrupció, suspendre lleis per evitar desnonaments o garantir la igualtat i coartar la llibertat dels parlamentaris".