dimecres, 23 de setembre del 2015

UGT i CCOO de Catalunya ja es desmarquen de Madrid sobre la independència #NouEstat #27s2015


Aquesta tarda el sindicat CCOO de Catalunya ha emès un comunicat, en què diuen: 'Davant les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació amb relació a Catalunya, CCOO de Catalunya vol recordar que és una confederació (Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya) amb estatuts propis i amb veu pròpia.' 'Volem manifestar –continuen– el nostre total compromís amb el dret de decidir de la ciutadania de Catalunya i el total respecte a totes les opcions polítiques que es presenten a les eleccions del pròxim 27 de setembre, tal com consta a la resolució aprovada en el nostre darrer congrés.'

Pel que fa a UGT de Catalunya ha emès una carta oberta als futurs diputats. Heus ací un extracte del text: «Catalunya ha de ser allò que decideixin lliurement els seus ciutadans i ciutadanes. El dret de decidir s'ha constituït com un dret de primera magnitud. Ni renunciable ni negociable, ja que recull el valor fonamental que el sindicalisme sempre ha defensat: la democràcia. Entenem que aquestes dues variables, la de l'avenç social i nacional, són dues cares de la mateixa moneda. Volem que Catalunya sigui reconeguda al món com un sol poble més enllà dels orígens dels seus ciutadans i ciutadanes i pel benestar en què vivim.»

A Madrid, tot el contrari.

En canvi, Ignacio Fernández Toxo (CCOO) i Cándido Méndez (UGT) havien fet explícit des de Madrid, que s'oposen a una eventual independència de Catalunya. Fernández Toxo ha dit: 'Personalment, no veig cap avantatge associat a la independència, més aviat al contrari.' I Méndez ha assegurat directament que la UGT no és partidària de la independència de Catalunya. Amb tot, tots dos han apuntat que cal superar la situació actual i han defensat una reforma de la constitució espanyola que eviti el 'xoc de trens'.Per una altra banda, també han advertit que les manifestacions de les patronals bancàries de divendres contra de la independència poden tenir un 'efecte rebot' en aquells que tenen dret de vot en aquestes eleccions, que són els ciutadans de Catalunya.