divendres, 11 de setembre de 2015

Ramon Tremosa: “Una Catalunya independent obligarà Espanya a modernitzar-se” #27s2015 #NouEstat

Resultat d'imatges de ramon tremosa

L'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa ha assegurat en una entrevista a l'ACN que la independència seria "una catarsi" tan gran per a l'Estat espanyol que l'obligaria "a modernitzar-se i fer-se eficient d'una vegada per totes".

Tremosa, que presenta el seu nou llibre Let Catalonia Vote, defensa que "no és factible ni creïble" un "escenari d'expulsió immediata" de Catalunya de la Unió Europea. "Ni que volguéssim marxar no ens deixaria ningú", argumenta l'eurodiputat. En aquest sentit, cita les "inversions estratègiques" de la UE i els "interessos" econòmics de grans multinacionals: "Vokswagen trucarà Merkel si a Rajoy se li acut expulsar de l'euro i la lliure circulació Catalunya amb Volkswagen a dins", avisa.

El llibre inclou, en paraules de l'eurodiputat, "molta política europea i moltes anècdotes divertides" per entendre com perceben Brussel·les i la premsa internacional la situació política a Catalunya. "És una lectura amena, ràpida, lleugera i informativa", assegura.

Tremosa que dedica el llibre a Raül Romeva, candidat de la llista Junts pel Sí, tot i que assegura que li va dedicar abans de saber-se que hi hauria la llista única.

"Em fa molt feliç que aquesta gran persona que és en Raül Romeva ens lideri a tots plegat en aquesta ocasió única i en el vot de la nostra vida", afegeix l'eurodiputat, que lamenta les crítiques de part de l'esquerra al que va ser eurodiputat d'ICV durant 10 anys.

"Efecte sinèrgic" de la llista unitària

Tremosa assegura que la llista de Junts pel Sí ha despertat molt interès al Parlament Europeu, i que el mateix dia que es va anunciar va rebre correus electrònics de col·legues de la cambra que volen visitar Catalunya per la Diada o el 27-S. Segons ell, a més, "l'efecte sinèrgic" de la llista "és més gran" del que s'esperava. "És més gran del que fins i tot havíem somiat els que sempre hem defensat la llista única, des de fa dos anys, ja per les europees del 2014", ha subratllat.