divendres, 25 de setembre del 2015

President Mas a la CNBC: "La majoria de catalans estan determinats a ser lliures" #27s2015 #NouEstat


El president explica a la cadena nord-americana que "independència significa llibertat, defensar la nostra cultura i les eines adients per treballar pel futur". El cap de l'Executiu defensa que el mercat català "és un mercat molt important per a les multinacionals i els bancs espanyols" i es mostra convençut que "segur que ningú vol marxar-ne". El president  diu que "volem arribar a acords, ens interessa a tots, Espanya inclosa". El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui en una entrevista que ha estat emesa a la CNBC que "la majoria de catalans estan determinats a ser lliures" i que "és difícil veure un escenari diferent i millor a la independència".

"Catalunya vol seguir a la Unió Europea i a la zona euro"
 
Després d'explicar a la periodista de la cadena Julia Chatterley, que "independència significa llibertat, defensar la nostra cultura i tenir les eines adients per treballar pel futur", el cap de l'Executiu ha insistit que "Catalunya vol seguir a la Unió Europea i a la zona euro".

 "Volem arribar a acords, ens interessa a tots, Espanya inclosa"

En aquest context, Artur Mas s'ha lamentat que ara, "enlloc rebre només amenaces del govern central, hauríem d'estar parlant dels pros i contres de la independència" i ha explicat que si diumenge vinent s'obté una majoria a favor del sí, "començarem el procés per aconseguir un estat català". Pel president, "el nou Govern haurà de fer els deures i negociar amb Madrid els termes". "Volem arribar a acords, ens interessa a tots, Espanya inclosa", ha reblat.

 "Ningú vol marxar"

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció davant l'audiència internacional per explicar que una Catalunya independent "compartiria el deute públic espanyol", tot i que ha advertit que en aquest aspecte també "s'haurà de negociar en quina proporció es compartiran actius i passius". En clau econòmica, el president ha posat en relleu "la importància del mercat català per a les multinacionals i els bancs espanyols" i s'ha mostrat convençut que "ningú vol marxar".

Pressions del govern central a La Caixa i el Banc de Sabadell

Ha vinculat els comunicats fets públics la setmana passada per La Caixa i el Banc de Sabadell a pressions del Govern central i, respecte a les amenaces de governador del Banc d'Espanya  d'un possible "corralito" i la posterior rectificació admetent que seria gairebé impossible, el cap de l'Executiu considera que hauria de dimitir. El president Mas ja va ser entrevistat per aquesta cadena nord-americana el passat mes de març, al plató que la CNBC va instal·lar a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress. En aquella ocasió, l'entrevista la va conduir la periodista Seema Mody.