divendres, 11 de setembre del 2015

Més de 150 periodistes de tot el món cobriran la Via Lliure de la Meridiana #ViaLliure #11s2015

Periodistes internacionals Diada

Un any més la mobilització de la Diada ha suscitat un gran interès entre la premsa internacional. Per a fer la cobertura demà de la Via Lliure de la Meridiana, que ja té mig milió d'inscrits, hi ha uns cent cinquanta periodistes de mitjans internacionals inscrits. Entre aquests, n'hi ha de les tres agències de notícies internacionals més importants del món: l'Associated Press, Agence France Presse i Reuters, que faran una cobertura completa de l'esdeveniment, incloent fotografia i vídeo i fins i tot amb connexions en directe puntuals amb el que s'esdevingui a la Meridiana.

A part d'aquestes agències, hi haurà mitjans de tot el món, com ara la BBC, Bloomberg, Euronews, Al Jazeera, la cadena estatal del Japó, televisió estatal alemanya i l'austríaca, televisions de Mèxic i diaris com The Guardian, The Times, Libération i Le Figaro, entre més.

D'una altra banda, i en relació amb l'impacte internacional de la Diada, cal destacar també que tres dels candidats de la llista de Junts pel Sí per al 27-S, Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras, faran aquest Onze de Setembre a migdia davant del Palau Sant Jordi una conferència de premsa per a mitjans internacionals. El propòsit de la conferència de premsa és explicar el full de ruta internacional de Junts pel Sí per l'estat català tot i que els candidats també respondran preguntes sobre qualsevol altre tema que sigui d'interès pels mitjans de comunicació. Els candidats parlaran en espanyol, anglès, francès i italià, en funció de les peticions dels corresponsals internacionals.