dissabte, 26 de setembre del 2015

Guardiola diu al govern del PP que no te 'sentit de la vergonya' #EncaraNoEtsIndepe? #27s2015


L'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, ha respost aquest divendres des d'Alemanya les declaracions que ahir va fer el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, que va dir que l'exjugador del Barça ha estat utilitzat per voluntat pròpia o sense ell saber-ho en un acte de manipulació, referint-se a la campanya Guanyem de suport a l'esport català.

"Em sembla que ni ell ni el partit al qual representa (PP) són els més indicats per parlar de manipulacions. No cal això. Em van demanar un acte sobre l'esport català, de com serien les seccions si tinguéssim un Estat propi, i ho vaig fer amb total llibertat, com ho he fet tota la vida, en què he fet el que m'ha donat la gana, equivocant-me o no. Ho tornaria a fer, 200 vegades més", ha dit l'extècnic del FC Barcelona.

Guardiola ha contraatacat al secretari d'Estat, que en unes declaracions que van aparèixer ahir en diversos mitjans va ser contundent: "El cas de Guardiola explica moltes coses del que està passant a Catalunya. És el cas d'una grandíssima manipulació". "És la més gran manipulació que he vist en la meva vida. Guardiola hi ha participat. No sé si intencionadament o no, però Guardiola hi ha participat des del moment que ell és candidat per una llista electoral (Junts pel sí) i ha fet el vídeo que sembla voler dir que tots els qui han signat pensen el mateix que ell", va precisar Cardenal.

"M'agradaria demanar-li a Guardiola, que crec que és un dels millors entrenadors del món i la seva aportació al futbol espanyol és indispensable per entendre el que ha fet la selecció espanyola, que s'adoni de la manipulació en la qual l'han introduït i surti a defensar la llibertat dels seus companys esportistes que han estat utilitzats, contra la seva voluntat i molts d'ells contra el seu pensament", va afegir el màxim representant del CSD.

Davant d'aquestes declaracions, avui Guardiola ha arremès contra Cardenal: "Tots els esportistes que hi han participat ho han fet amb total llibertat, i els que no ho han fet també han actuat així, perquè aquí a ningú s'obliga. Perquè els esportistes normalment hem d'aprendre a prendre decisions cada cinc minuts al camp, o fora del camp quan ets entrenador. Això ho aprens quan ets petit".

"I quan aprens a prendre decisions cada cinc minuts, aprens a no ser manipulat, sinó a adoptar decisions perquè et convé. Potser ell (Cardenal) no sap de què va això. El que és evident és que segurament ha guanyat punts per continuar sent secretari d'Estat, perquè els seus estaran molt contents", ha afegit.

Finalment, Guardiola ha mostrat el seu empipament i l'ha estès a les files populars: "Per favor, després del que ha passat els últims anys en el partit (PP) que representa, haurien de tenir una mica més de sentit de la vergonya".

"Després de tot el que ha succeït en el seu partit polític, després de tots els casos que han arribat a passar, no entenc com encara tenen el coratge, el valor de ficar-se amb esportistes que han fet gran Espanya, Catalunya i l'esport", ha conclòs.