dimecres, 30 de setembre del 2015

El sistema electoral central permetrà que l'independentisme impacti també a les espanyoles #NouEstat


Les dades mostren que el sistema electoral en unes eleccions espanyoles beneficia molt més els grans partits, per això, amb el resultat d'aquest diumenge extrapolat a unes eleccions espanyoles, a Lleida els 4 escons en joc quedarien tots en mans de Junts Pel Sí; a Tarragona dels sis posibles, 4 anirien a la coalició guanyadora, 1 a Ciudadanos i 1 al PSC. A Girona dels 6 en joc, 5 per la candidatura de Junts Pel Sí i 1 a Ciudadanos, i a  Barcelona dels 13 escons en disputa 13 anirien a Junts Pel Sí, 6 a Ciudadanos, 4 al PSC, 3 a Catalunya sí que es pot, 3 al PP i 2 a la CUP. 

El sistema electoral espanyol que beneficia als dos grans partits, PP i PSOE, afavoreix beneficiaria ara a Junts Pel Sí

A diferència de les eleccions catalanes, amb el mateix percentatge, Junts Pel Sí tindria la majoria absoluta amb 26 escons dels 47 en joc, als independentistes caldria sumar els 2 de la CUP amb el que el resultat del sí serien 28 escons. Pel que fa als partits clarament unionistes (Ciudadanos 8, PSC 5 i PP 3) sumarien tan sols 16 escons i 3 serien pels indecisos de Catalunya sí que es pot.

Les dades deixen sense arguments als partits que han criticat que el sistema perjudicava als partits unionistes a Catalunya, és en el conjunt de l'estat on el PP i el PSOE són clarament afavorits pel sistema. Junts Pel Sí amb 26 escons superaria els mítics 25 escons del PSC de Carme Chacón.

Junts Pel Sí obtindria majoria absoluta en unes eleccions espanyoles, 26 escons dels 47 en joc

Les dades donarien un resultat espectacular de clara majoria absoluta, fins i tot Junts Pel Sí, amb 26 escons, superaria els 25 escons del PSC de Carme Chacón. Amb els mateixos resultats que a les eleccions catalanes no han donat la majoria absoluta, a unes eleccions espanyoles si i amb claredat.

A Barcelona quasi la meitat dels escons, 15 escons de 31, serien independentistes

Junts Pel Sí s'emportaria 13 escons seguits de Ciudadanos amb 6, el PSC amb 4, Catalunya sí que es pot amb 3, el PP amb 3 i la CUP amb 2. Uns resultats espectaculars que visualitzen una clara victòria del sí en unes eleccions espanyoles.

A Lleida Junts Pel Sí es queda els 4 escons disputats

Tota la resta de forces polítiques queden fora, fins i tot Ciudadanos resta lluny d'aconseguir l'escó. Una imatge incontestable i de gran impacte del triomf independentista.

A Girona Junts Pel Sí arrasaria amb 5 escons

Tan sols Ciudadanos obtindria representació amb un sol escó i quedarien fora la resta de partits, una mostra que el sistema electoral espanyol en circumscripcions amb pocs escons a repartir beneficia els grans partits.

A Tarragona Junts Pel Sí obtindria 4 escons dels 6 en joc

Només entrarien Ciudadanos i el PSC amb un escó cadascú. Unes dades d'impacte i de confirmació d'una clara victòria independentista.