divendres, 11 de setembre del 2015

El joc brut de l’Estat espanyol s’estén ara també cap a ERC #ProuFeixisme #NouEstat


Una vegada que l'escorcoll a la CatDem ja no dóna més de si, Espanya comença a difamar sobre la Fundació Josep Irla. La campanya subterrània de l'Estat per tombar l'independentisme el 27-S no s'atura. Després d'intentar fer el màxim rebombori amb l'escorcoll a la fundació CatDem de CDC, ara volen allargar l'ombra de la presumpta corrupció en el front independentista esquitxant a ERC. El diari digital 'El Confidencial' afirma que els republicans podrien haver obrat com Convergència quedant-se comissions per adjudicacions d'obres públiques. L'Estat també vol entrar en campanya i ho fa per la via del joc brut.

Ataquen ERC per primera vegada

La posada en escena policial davant la seu de CatDem va donar a l'Estat per cinc dies de titulars, des del divendres 28 d'agost fins el 2 de setembre, data de la compareixença d'Artur Mas a la diputació permanent. Amb el tema esgotat, busquen per primera vegada enfangar a ERC, que mai no havia estat atacada per aquest flanc, amb l'esperança que els republicans mai unissin forces amb la 'tacada' CDC. Ara, amb l'estratègia de trencar la unitat independentista fallida, actuen contra ERC a la desesperada, tot i que la seva fundació ha passat tots els controls del Tribunal de Comptes.

Una altra vegada la UDEF

La informació d''El Confidencial' no dóna detalls i només se sustenta en informacions de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, la mateixa que va citar el diari El Mundo en plena campanya per les catalanes de 2012 per difamar contra Artur Mas. Diuen que les investigacions estan a les beceroles però que amb els indicis que tenen, el cas ja ha arribat a la Fiscalia Anticorrupció. Ara bé, per què ningú ha escorcollat la seu d'ERC si hi ha tantes sospites fonamentades? Ningú pot descartar que els agents de la Guàrdia Civil no repeteixin el xou de l'entrada a la CatDem però ara amb els republicans en plena campanya.

No donen detalls

El Confidencial diu que la investigació està oberta des de maig i que s'ha iniciat arran de la denúncia d'algú que podria estar dins la presumpta trama. No obstant, les informacions no tenen cap fonament, ja que es limiten a dir que ERC podria haver actuat exactament com CDC fins i tot amb uns percentatges establerts de mossegades per adjudicació –una mena de repetició del 3%-, però no esmenten ni noms, ni empreses o municipis.