dissabte, 12 de setembre del 2015

El govern espanyol comença a mostrar signes de nerviosisme i confusió davant el procés català #27s2015

Foto: cuatro

El conflicte espanyol amb Catalunya dinamita el govern de Rajoy. Guerra de declaracions entre ministres sobre la qüestió catalana. Fernández Díaz ha desmentit aquest matí les afirmacions de Margallo que ahir va posar sobre la taula una reforma constitucional amb una "partició d'impostos i amb millores en el model lingüístic". Fernández Díaz, en un acte que en molts altres casos hauria estat titllat de crisi de govern, l'ha desacreditat i ha assegurat que les reformes que va anunciar Margallo estan fora de context i  no van en cap cas en la línia que està treballant el Partit Popular, que ni tan sols es planteja una reforma constitucional.
 
Nervis a La Moncloa i al PP

"La reforma Constitució no forma part del programa electoral ni de les prioritats del Partit Popular perquè cal un consens que no hi és i saber cap a on es va", ha subratllat Fernández Díaz, tot afegint que "si és per satisfer els independentistes no procedeix perquè aquests no es conformaran mai", ha dit aquest matí Fernández Díaz a la COPE, en una desautorització clara de les propostes que va plantejar el Ministre Margallo.

Aquest fet  evidencia un conflicte intern dins el govern de Rajoy. Recordem que aquesta mateixa setmana el ministre de defensa amenaçava en l'ús de la força si no es complia la llei i la vicepresidenta va haver de sortir a matisar les declaracions. Tot plegat indica l'estat de nerviosisme que el conflicte català i la més que previsible victòri adel sí està generant a la Moncloa i al PP.