dimarts, 22 de setembre de 2015

El BBVA ja rectifica i assegura i assegura que no se n’anirà de Catalunya en cap cas #27s2015 #ProuMentidesEl BBVA no té intenció d'abandonar Catalunya, sigui quin sigui el futur del país. Ho han assegurat representants de l'entitat bancària a membres del Col·legi de Metges de Barcelona. Segons que ha pogut saber VilaWeb, Christian Terribas, director territorial del BBVA a Catalunya, s'ha reunit amb Albert Lluch, conseller delegat delGrup MED, el col·lectiu d'empreses del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Terribas ha volgut saber el parer del banc sobre el polèmic comunicat que van signar ara fa pocs dies algunes patronals bancàries en què amenaçaven de sospesar si es quedarien a Catalunya en cas d'independència. Entre els signants hi havia Caixabank, Banc Santander, Bankia, Banc Sabadell, Banc Popular i el BBVA mateix.

El Col·legi de Metges de Barcelona gestiona més de dotze mil comptes bancaris de metges catalans, tots domiciliats al BBVA. Arran del comunicat de les patronals, el Grup MED va enviar una carta a Christian Terribas en què manifestava preocupació. 'Són nombrosos els clients que ja s'han adreçat, preocupats o molestos –i fins i tot indignats–, davant d'aquesta situació', deia textualment la carta. S'hi afegia que era previsible que una declaració com aquesta, feta en període electoral, causaria malestar a molts clients. 'Ens cal, per tant, demanar al BBVA, de forma urgent, que traslladi als seus clients i resta de "stakeholders" la seva voluntat de permanència i servei als clients de l'àmbit territorial de Catalunya, així com una posició clara i inequívoca de respecte escrupolós a les decisions democràtiques que en cada circumstància expressi la ciutadania', diu també la carta. I acabava sol·licitant una resposta immediata.

La resposta del BBVA respecte del seu futur a Catalunya, doncs, ha estat ràpida i clara: ha negat que tingués el propòsit d'abandonar el Principat. Cal tenir en compte que aquests darrers anys el BBVA ha ampliat el seu mercat català, sobretot després d'adquirir Catalunya Caixa i Unnim.