dimarts, 15 de setembre del 2015

Carme Forcadell contesta a Pablo Iglesias: "Ningú ens dividirà, som un sol poble" #DretaDecidir #NouEstat

Carme Forcadell a Vic

La número dos de la candidatura de 'Junts pel Sí', Carme Forcadell, ha protagonitzat aquesta tarda un acte massiu a la plaça Major de Vic davant unes 3.000 persones. Forcadell ha aprofitat per carregar contra els dirigents polítics espanyols que han desembarcat avui a la campanya catalana. Ha estat especialment contundent amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, per l'apel·lació de to lerrouxista que va fer als pares i avis andalusos. L'expresidenta de l'ANC l'ha equiparat als qui acusen els catalans de nazis o al ministre de Defensa, Pedro Morenés, quan insinua una hipotètica intervenció de l'exèrcit.

"Ens revoltarem democràticament contra qui digui què han de votar els fills d'andalusos i extremenys. S'ha acabat! Prou, prou! No ens dividiran, Catalunya és un sol poble", ha remarcat entre els aplaudiments d'una plaça vibrant. Segons Forcadell, Catalunya aconseguirà la independència gràcies a persones que tenen els seus orígens familiars a Espanya, però que volen un Estat millor. Ha remarcat que el sobiranisme compta amb tothom. L'expresidenta de l'ANC ha ironitzat amb la presència avui dels polítics espanyols apuntant que deixen en mal lloc el seus candidats locals. "És que no ho saben fer sols? O és que han de demanar permís?", s'ha preguntat.

Junts pel Sí ha introduït avui en els seus míting una nova idea: Catalunya està fent "la revolució democràtica més gran d'Europa". Ha estat un missatge destacat aquesta tarda a Vic, amb voluntat de seguir ampliant la base sobiranista defugint qualsevol to essencialista. La imatge de la Meridiana, reconeguda per pràcticament tots els mitjans internacionals, els ajuda en aquest objectiu.

Un segon ítem han començat a difondre també els candidats de Junts del Sí, demanant que cada sobiranista aprofiti els 13 dies que resten de campanya per convèncer 10 persones més. Intenten passar el rasclet i aconseguir una victòria independentista no només en escons sinó també en vots. S'hi veuen amb cor.

"Esteu preparats per guanyar la llibertat? Doncs fem-ho possible, i només ho podem fer possible junts. Parleu amb 10 persones, totes les coneixeu", ha indicat Forcadell."Guanyarem però ho hem de fer junts, hem de treballar tots i totes. Mai abans no havia estat possible. Ara tots els conflictes es resolen a les urnes, malgrat que alguns no voldrien", ha proclamat.

A l'acte també ha intervingut la vicepresidenta Neus Munté, que ha insistit que una Catalunya independent és totalment viable. "Tenim un Estat que ens va a la contra, però nosaltres no anem contra l'Estat, no anem contra ningú. Anem a favor de Catalunya.L'Estat no vol canviar, i per això nosaltres volem canviar d'Estat. Tenim un Estat al davant que té al·lèrgia a la democràcia", ha afegit la consellera.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, que és osonenca, ha reivindicat en una altra intervenció el protagonisme que ha tingut la seva comarca en el procés sobiranista, ja que va començar el 2009 "la revolució democràtica" amb les consultes populars. "Vosaltres heu encomanat, heu entusiasmat, heu il·lusionat, heu demostrat que això és possible", ha remarcat entre aplaudiments agraïts. L'acte ha comptat amb la presència dels periodistes Llucià Ferrer i Peyo, que no s'ha estat de ballar imitant el candidat del PSC, Miquel Iceta.