dimecres, 3 de setembre del 2014

El nou líder del PSOE fa seguidisme absolut de l'antidemocràcia del PP #DretaDecidir


El nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, no vol ni "acceptarà" la consulta sobiranista. Així ho ha sentenciat després de dues hores de reunió amb el president de la Generalitat al Palau celebrada aquest migdia. Segons Sánchez, votar "aprofundeix la fractura" i que "hi ha tensió a la societat catalana i entre la societat catalana i una part de la societat espanyola".

El secretari general del PSOE ha explicat en la seva compareixença posterior a la cimera, que ha defensat la reforma constitucional. Ara bé, Sánchez no ha amagat la seva "preocupació"perquè considera que el president de la Generalitat es mostra fem en els seus objectius.  "Mas té clar els seus propòsits", ha insistit amb el reconeixement que han parlat clar.

Una premissa que li ha servit per recordar que no seran "equidistants" amb el procés i que faran costat al govern de l'Estat en la seva oposició a la consulta. De fet, Sánchez considera que Catalunya no és una nació, contràriament als postulats del PSC i també a les seves paraules durant la campanya prèvia a les primàries del PSOE.

Sánchez ha ofert el pacte de la reforma constitucional que en cap cas reconeixeria el dret a decidir dels catalans perquè la "sobirania resideix a l'article 2 de la Constitució". "El dret a decidir és la llei i només existeix la democràcia dins la llei, vivim junts i decidim entre tots", ha reblat. De fet, Sánchez proposa acordar la reforma i després votar-la. "Primer l'acord i després, la votació", ha refermat.

Per la seva banda, el conseller de Presidència, Francesc Homs, ha valorat la reunió com "cordial" i sense cap mena d'acord en el contingut. En aquest sentit, ha admès que no veu cap diferència entre els postulats de Pedro Sánchez i els d'Alfredo Pérez Rubalcaba. I reblant el clau, Homs només veu una diferència respecte el procés entre el PP i els socialistes: "uns són l'immobilisme i els altres, com a mínim tenen una alternativa". Ara bé, Homs ha indicat que per molta reforma que es proposi el camí a Catalunya està traçat. "Hem de fer el nostre camí i votar", ha conclòs.