dilluns, 25 d’agost del 2014

Estats Units afirma que la Via Bàltica és l’exemple a seguir pels estats en transició #9n2014 #BalticWay25




La Casa Blanca afirma que la #BalticWay25 és l'exemple a seguir pels nous estats. Ho diu en un comunicat la portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Caitlin Hayden, que ha felicitat en nom del president Obama i dels EUA a Estònia, Lituània i Letònia, en el 25 aniversari de la Via Bàltica.

La portaveu del principal òrgan del president dels EUA per tractar qüestions de seguretat i de política exterior, recorda que fins a dos milions de persones es van unir el 23 d'agost de 1989 per formar una cadena humana de prop de 400 quilòmetres des de Tallin a Riga i Vilnius. Tot molt semblant als dos milions de persones que van participar a la Via Catalana de 2014 de més de 400 kilòmetres, la nostra de tant sols fa un any. Però el més important del comunicat és quan diu que "la Via Bàltica serveix de model per a tots els estat en transició avui", com ara Catalunya o Escòcia.

La Casa Blanca diu sobre els 25 anys de la Via Bàltica, "serveix de model per a tots els estats en transició avui, perquè va demostrar ser un impressionant pas cap a la democràcia per uns estats que ara són membres valuosos de les organitzacions internacionals, i que estan compartint la seva experiència en la democràcia i en el desenvolupament amb d'altres estats de tot el món." Avui els EUA envien els seus millors desitjos als poble de Lituània, Letònia i Estònia, molt aviat faran el mateix amb Catalunya, i si alguns dubten, la democràcia acaba guanyat. Acaba dient "que en aquest dia especial, els Estats Units envien els seus millors desitjos als pobles d'Estònia, Letònia i Lituània, mentre continuem treballant junts per crear un futur millor per a tothom, en l'esperit de la pacífica i innovadora Via Bàltica." I afegim "en l'esperit de la pacifica i innovadora Via Catalana".

http://www.directe.cat/noticia/364018/la-casa-blanca-afirma-que-la-balticway25-es-lexemple-a-seguir-pels-nous-estats