dilluns, 13 de gener del 2014

Rajoy censura els mitjans catalans a la Casa Blanca #StopFeixisme

Imatge en línia 1

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha deixat fora de la roda de premsa que tindrà lloc a la Casa Blanca després de la seva trobada amb el president dels Estats Units, Barack Obama, la televisió i les ràdios catalanes. Ni TV3, ni Catalunya Ràdio ni Rac1 han format part del grup de 10 mitjans escollits per l'executiu espanyol, i no els ha permet accedir al recinte. Amb el debat sobiranista com una de les qüestions que apareix en l'agenda internacional del 2014, el president espanyol ha volgut evitar alguna possible pregunta incòmoda.

El corresponsal de Rac1, Jordi Armenteras, ha confirmat alSingular que el govern espanyol "ha fet un 'sorteig' sense cap transparència". Armenteras ha assegurat que "l'argument inicial que van donar va ser que entrarien els mitjans que més viatgen amb Rajoy però han anat canviant de decisió. Tot i que vaig venir sabent que no hi entraria, han buscat excuses per tot arreu".

El periodista de RAC1 Gustau Alegret ha pogut cobrir la informació des de la mateixa sala oval perquè li ho ha autoritzat la mateixa Casa Blanca, i ha pogut esquivar d'aquesta manera el veto del govern espanyol. Els 10 mitjans escollits per La Moncloa i que sí que han pogut accedir en la delegació convidada han estat els següents: Abc, La Vanguardia, El País, Onda Cero, RNE, Cuatro, TVE, EFE, Antenta 3 i la COPE. L'únic mitjà català que forma part d'aquesta llista és La Vanguardia. També cal destacar que la Cadena SER, la ràdio espanyola més escoltada i que forma part del grup PRISA, també n'ha quedat fora, juntament amb les cadenes de televisió Telecinco i La Sexta i el diari El Mundo.