dimecres, 29 de gener del 2014

Eurodiputats i Plataforma per la Llengua reclamen a la UE combatre la discriminació contra el català #síalvalencià

La Comissió Europea ha cridat els Estats a lluitar contra la discriminació lingüística i a millorar la legislació actual per a protegir els ciutadans. Els eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV) i Maria Badia i Raimon Obiols (PSC) han presentat aquest matí un acte en defensa d’aquells parlants de la llengua catalana (i altres llengües)d'aquelles persones que pateixen que són discriminats discriminació en motiu de la llengua que parlen, amb especial atenció en el cas dels catalanoparlants.

L’acte, introduït per Ramon Tremosa i l’eurodiputat socialista hongarès Csaba Tabadji (President de l’Intergrup de Minories del Parlament Europeu), ha comptat amb la participació de Plataforma per la Llengua, que ha donat a conèixer el seu estudi sobre els 40 casos que ha recollit en què ciutadans han estat discriminats per parlar en català.

A la segona part de l’acte, els eurodiputats catalans han presentat una proposta política per tal que la legislació europea persegueixi aquest tipus de discriminació igual com ho fa amb la discriminació per motius de gènere, religió, orientació sexual o origen.

Els eurodiputats catalans han volgut fer èmfasi avui  en la necessitat que la UE desenvolupi la seva Carta de Drets Fonamentals la qual prohibeix qualsevol discriminació basada també per motius de llengua. Pels eurodiputats és indispensable  augmentar-ne el coneixement de cara a la resta de parlamentaris europeus i posar la primera pedra per a que en un futur la legislació europea protegeixi adequadament els ciutadans i ciutadanes.

A l’acte també hi han participat, entre d’altres, Pere Puig, Delegat de la Generalitat de Catalunya davant la UE, Dani Mundet com a representant de Plataforma per la Llengua, i secretari general de l’Aliança Lliure Europea, Davyth Hicks de l’associació Eurolang i representants de la Comissió Europea tant en l’àmbit del multilingüisme com de la lluita contra les discriminacions.