divendres, 24 de gener del 2014

El Col•lectiu Emma reclama "implicació" internacional en el procés sobiranista #DretaDecidir

Imatge en línia 1

El Col·lectiu Emma reclama en el seu editorial una major "implicació" internacional per "desfer el punt mort" actual a Catalunya si "la part espanyola no es vol moure i si se segueixen bloquejant, per raons tècniques, o simplement s'ignoren, totes les propostes". L'organització, una xarxa que intenta explicar la situació catalana a la premsa mundial, avisa que "si es deixa que s'eternitzi" la reclamació catalana "la incertesa actual serà perjudicial per a tothom, a Catalunya, a Espanya i més enllà". "Qualsevol intent de deixar de banda el poble català", avisa l'editorial, "no ajudarà a resoldre el problema, sinó que només l'ajornarà o l'agreujarà".

L'organització assegura que en aquests moments "només caldria una certa dosi de diplomàcia discreta" perquè els estats que tenen "influència evident sobre una Espanya econòmicament entrampada i políticament tocada, podrien fer-la servir per empènyer els seus polítics a fer una cosa sensata", i afegeix que potser "també convindria un toc d'atenció més seriós, especialment per garantir que no hi hagi joc brut", assegura l'editorial, que denuncia que es negui "el dret a parlar" a Catalunya o s'apliquin "tàctiques intimidadores als seus líders".

L'article defensa que els catalans han iniciat una "revolució de vellut" que es tira endavant "amb paciència", "inclusivament" "pacíficament", "democràticament", de forma "responsable" i amb "una ment oberta". "Fins i tot ara, els líders catalans s'ofereixen a explorar amb els seus homònims espanyols totes les opcions d'un acord en comptes de tancar-se en banda i fer accions unilaterals", destaca.