dilluns, 23 de juliol del 2012

La catalanofòbia es desborda a Espanya arran de l'incendi #catalanofobia

Molts dels comentaris publicats a la premsa espanyola i a les xarxes socials (Twitter o Facebook) celebren el desastre de l'incendi a Catalunya o l'atribueixen a manca de mitjans per tenir massa despeses en llengua i cultura catalanes. A mesura que la premsa espanyola ha anat difonent la notícia del terrible incendi de l'Alt Empordà, no han trigat en aparèixer publicats comentaris que es movien entre la burla, el retret i, fins i tot, la satisfacció.

Una de les opinions més esteses consisteix en culpar l'incendi a la manca de recursos d'extinció perquè la Generalitat es gasta els diners promovent la llengua i la cultura catalnes o les "ambaixades" a l'estranger. Aquí teniu una tria ràpida d'alguns d'aquests comentaris. Cal assenyalar que no es tracta de missatges en xarxes socials, sinó de comentaris acceptats i publicats en capçaleres conegudes de difusió estatal.

Us reproduim els comentaris als diversos mitjans espanyols:

Diari El Mundo:
- No quieren independencia de ESPAÑA?,no dicen que ESPAÑA esun lastre para ellos?,pues bien que se jodan,que se las arreglen ellos SOLITOS,aplaudiran al ejercito de ESPAÑA para quitarles el marron de encima y una vez controlado y apagado el fuego,fuera de cataluña que no es de ESPAÑA,lo dicho,que se JODANNNNNNNNNNNNNNNNNNNN,

- Por mí, que se queme Cataluña entera (y su contenido...).O sea!

- ¿Alguien sabe si arden mejor los pinos catalano-hablantes que los castellano-hablantes?

- Ahora si que piden ayuda al estado para que les envien "MILITARES ESPAÑOLES" para que les apaguen el incendio, siempre diciendo que si ejército opresor, que retiren las fuerzas de ocupación etc etc, pues ahora os vais a tragar los catalanes independentistas todas esas palabritas

- Amigooo.. los políticos catalanes son mas listos que el hambre. Cuarteles en cataluña no.. pero soldados peones si, no?. Como se le ve el plumero al personal.

- Para la Generalitat mantener intacto el patrimonio cultural como la lengua o sus embajadas, parece ser prioritario a su patrimonio natural.

- ¿Les exigirán a los pilotos que hablen catalán?

- Me decepcionan los comentaristas anticatalanes que, en el fondo, parecen alegrarse de semejante tragedia. No me sorprende que los independentistas sean ya mayoria. Un saludo afectuoso desde Madrid.

- Ya éstos se están quedando con la copla de Paulino Rivero jej-Están aprendiendo mucho¿¿..ahora vendrán las subvenciones jej¿¿fuego¿fuego, fuegoooooo..digo subvenciones¿ subvencionees, subvencioneeesss .jej

- Para ser miembro de un retén en Cataluña tienes que saber catalán. Ahora, para ir a apagar un fuego descontrolado en Cataluña puedes hacerlo perfectamente siendo aragonés o madrileño. Entonces no te pondrán pegas por no saber catalán. Qué curioso, ¿no creen? Bueno, sólo espero que no les pongan pinganillo.

- No me alergro por el incencio ni mucho menos. Pero si destinariais los catalanes parte de la pasta que derrochais en Embajadas inservibles, traductores innecesarios de catalan español, y otras muchas memeces, en tener un cuerpo de bomberos eficaz, mejor os iria. Ahora a pedir ayuda a Francia o a España, mientras vosotros derrochais recursos.

- es que valorar la lengua de una comunidad con mayor puntuación que la cualquier otro idioma tiene cojones. Ahora podrían tener problemas para entender a los retenes que vienen de otras provincias castellanoparlantes.

- La culpa de casi todo lo tienen los independentiscas catalanes, que prefiren gastarse su pasta en Embajadas Catalanas, Traductores de catallan, Roduladores de calles por carrer, et. etc, y no gastar ni un euro en vigilancia de montes, bomberos, ayudas a los que no saben ni quieren saber catalan, etc. Gastaros la pasta en lo que querais, pero ahora os tendra que ayudar España (en español claro), o Francia (en frances claro), y sin tanto gasto inutil. Los catalanes a defender vuestras tonterias, y pondran a un Jefe de Operaciones en Frances en la parte Norte, y a un Jefe de Operaciones en Español, en la Sur. Y vosotros los catalonios, a vigilar si los rotulos de las tiendas estan en catalan, que solo lo entendeis vosotros, y confunden a la mayoria.


Comentaris al diari Libertad Digital

- Es muy lamentable por las pérdidas humanas, pero el dinero está para gastarlo en temas de perentoria necesidad y no en "esquizoides razones identitarias". Menos Omnium Cultural, embajadas, cine en català y más en apaga fuegos y protección civil.
desde BCN.

- Pues que pidan ayuda a Francia pais al que insultan bastante menos que a ese otro que tienen ahí abajo... Lo siento por los muertos.

- En fín, tienen problemas para apagar fuegos, pero tienen unas "embajadas" cojonudas en el exterior.

 - No se podría invertir en prevención y extinción lo que se gasta en embajadas nacionalistas y otras cretineces


Comentaris al diari ABC

- Lo que no puede ser, no puede ser. Si quieren independencia, que prueben a apagar el fuego con sus propios medios.

- Y el fuego ¿¿¿ como quema en Español, Frances o en Catalan ????.


Comentaris al diari El País

- Si estos catalanes se hubiesen dejado ayudar por las demas autonomias....pero NO..........de ninguna manera.....han rechazado la ayuda de la comunidad de Madrid simplemente porque no hablan catalan......os lo pideis creer?............anda y que se cremen ...........cuando desaparezca cataluña siempre se podran ir a Marruecos...seguro que le devolveran el favor.

- A ver cuánto tardan en culparnos también de esto a los madrileños

- HAHAH MIREN LA FOTO KE GRANDE LAS LLAMAS O_O

- No se por qué frivolizan con una cosa tan grave como un incendio de estas proporciones, y más cuando hay víctimas mortales. Un respeto a las personas, sean de la comunidada autónoma que sean y hablen el idioma que hablen... Respeto para los seres humanos!!


36 comentaris:

maria figueras ha dit...

son les 2.20 del mati i no puc dormir per culpa daquests comentaris. mhan alterat! la gent que ha dit tot aixo son els que no mereixen dormir, no jo! ells amb la seva conciencia, tot torna... espero q mai hagin de demanar ajuda catalunya...pq una merda semportaran aquests espanyolitoooos!

Anònim ha dit...

Són comentaris que malauradament pots trobar sí o sí. A més, per qui són escrits? Pe gent asseguda davant l'ordinador que poden dir qualsevol cosa. El gros seria que ho digués un diari o noticiari. Dins el món hi ha de tot.
No cal donar-ls'hi importància.
L'important és apagar el foc del nostre estimat país i de la nostra estimada gent.

Josep ha dit...

Quina colla de desgraciats, tant d'odi és de malalts... Es mereixen tot els que els hi pugui passar.

Però no oblidem que CiU prefereix retallar i empitjorar la situació de tots els ciutadans de Catalunya que dir prou i trencar amb tota aquesta merda... Perquè a sobre de regalar 20.000 milions d'euros anuals a Espanya ens hem de deixar dir que desgràcies com aquesta són per culpa nostra, per protegir la nostra llengua o promocionar-nos a l'estranger, coses que ells ja fan i en major mesura que nosaltres. I com si no paguéssim l'exèrcit i ens fessin un favor.

Tot això no ajuda gens a la tasca d'aturar el foc. Cal aplaudir i donar les gràcies a tots els bombers i voluntaris que s'hi juguen la pell. La seva feina no té preu. I als sonats, que els bombin!

Salut!

Anònim ha dit...

Desgraciadament a mi això no em sorprèn. Visc a Saragossa i palpo cada dia l'odi qie ens tenen. Però tenim una gran sort... som catalans... i ells no! Visca Catalunya!

Anònim ha dit...

Igual k los bomberos catalanes ayudan a,los del estado, los otros nos ayudan a nosotros. También podíamos decir l en los incendios de Valencia no se limpiaron los bosques, por una muy pero k muy millonaria deuda a causa de la trama gurtel. Osea no habléis tanto! Visca Cataluña y España!!!!

Anònim ha dit...

I que passa amb l'incendi de les canaries?tampoc tenen recursos o que?els incendis poden ser a qualsevol lloc..l'ho important es tenir una mica d'humanitat i ajudar als qui ho necessiten..siguin d'on sigui!i no alegrarse de les desgracies dels demes.

Salut i republica :)

Anònim ha dit...

Els españols són uns ignorants i uns orgullosos, per quant un incendi a Madrid? VISCA CATALUNYA!!!!

Anònim ha dit...

CATALUFOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS JODEROS JAJAJAJAJJAJAJAJAAJJAJA

Anònim ha dit...

Ignorància. Els comentaris només poden venir de gent ignorant. El que no entenc és que, si ens odien tant, perquè no ens deixen marxar i ser independents?

Anònim ha dit...

El unico comentario q me parece sensato es el de Josep..por lo menos reconoce q han malgastado el dinero..

los demas insultando a españa y cataluña pues una pena la verdad...de esta no vamos a salir asi ,de ninguna de las maneras..si no tenemos un minimo respeto por los demas ni por nosotros mismo , mal nos ira..

Susana Bellcaire ha dit...

Quina colla de gamarussos!!! Aquests comentaris probablement els fa gent sense cultura i amb massa temps lliure.
L'ajuda no es pot negar A NINGÚ, parli l'idioma que parli i tingui la nacionalitat que tingui! VERGONYÓS !!

Anònim ha dit...

Encara que estigui cremada la meva Terra Seguirà sent una terra meravallossa on hi viu gent que estima la seva identitat....però el que queda clar amb aquests comentaris és que hi ha qui no sent el mateix per nosaltres....que és quedin allà on estàn i que ens deixin patir amb sol.litut per aquest inesperat aconteixement...que no els necessitem per res!!!!

Visca Catalunya i Visca els catalans!!!!

Anònim ha dit...

Lo digo en español para q me entiendan pandilla de ignorantes racistas!!!! Me parece vergonzoso que tengan los cojones de publicar estas barbaridades.Preocúpense de sus cosas que tal i como esta el pais faena tienen!!!en fin debería caerles la cara de vergüenza!!!!FORÇA PORT BOU!!!!!! VISCA CATALUNYA!!!!!!

Cesca Mas ha dit...

Indignants i vergonyosos són tots aquests comentaris. Ha mort gent i el bosc es crema!!!!! Manca una gran dosi de solidaritat i sobra molt d'odi!

Anònim ha dit...

No podemos evitar comentarios estúpidos e incultos de una ABSOLUTA minoría en los comentarios de los diarios digitales. Lo peor que se puede hacer es publicar una entrada en un blog de fácil y contagiosa difusión cibernética que genera ODIO INJUSTIFICADO al lector. Si buscas más visitas... encuentra otro modo.

Anònim ha dit...

Lùnic que volen és provocar, no val la pena perdre ni un minut amb aquest gentuça, com diuen ells, a palabras necias oidos sordos

Anònim ha dit...

Fills de Puta!!! La mateixa mentalitat que tenia el cabro nan bigotut d'en Franco amb aquella veu de castrat, segu que va ser un facha espanyol qui va procar els incendis!!!

Anònim ha dit...

malditos hijos de espanya con y griega para k os toke mas los cojones,sois unos muertos de hambre,desgraciados tendriais k limpiarnos el culo catalan por catalan cada vez k hayamos cagado ,sois unos miserables k llevais toda la puta vida mendigando,para poder llegarnos a las almorranas y ni siquiera asi llegais,putos fachas,con la indepencia haremos una muralla k la de china parezera una maketa.ha dicho un CATALAN

Anònim ha dit...

IM-BÈ-CIL!

Anònim ha dit...

Molt ben dit!

Anònim ha dit...

Penso el mateix! Que es cremin vius!

Anònim ha dit...

Ben dit si senyor! Una muralla on no es coli cap espanyol de merda!

carnet de manipulador de alimentos ha dit...

hey, que si dejáis que nos dividan nos ganan... Un saludo a todos los catalanes!

Anònim ha dit...

No es pot fer cas de comentaris realitzats per retrassats mentals. Òbiament no recorden qui va ajudar a netejar la costa gallega, ni en el desastre de Lorca ni l'11M... ni saben tampoc qui paga l'exèrcit espanyol que pràcticament no ha vist reduit el seu pressupost, en canvi si el d'ensenyament i benestar social.
Si treiem la "casa reial", ministeris i senat, sobrarien bombers a Catalunya.
Són demagogs de "creu gamada", ninots sense dos dits de front.
Visca Catalunya lliure i independent (i quan més aviat millor).

Anònim ha dit...

que si catalanes de mierda que si españoles de mierda, pero esto que es?? verguenza me dais

Anònim ha dit...

y tu que eres gilipollas?

Anònim ha dit...

Això és ser una persona culta i amb dos dits de front! Molt ben raonat! VISCA CATALUNYA ||*||

Anònim ha dit...

que falta de humanidad... mucha fuerza a los que estan sufriendo!

Anònim ha dit...

Ets una puta rata!!!! Ignorant!!!

Anònim ha dit...

Ets una puta RATA!!!!!

Anònim ha dit...

Soy de madrid i tu no te mereces ni el aire q respiras!!!! Fachuzo!!!!

Anònim ha dit...

Otra rata!!!! Un poco mas tonto i no naces!!!!

Anònim ha dit...

Aixo reforça el meu odi!!!! Puta espanya!!! Puta real madrid i per si no o savieu la cibeles ara PUTA!!!!!!!jajajajajaja!!!! VISCA la TERRA!!!!!!!anim PORT BOU!!!!

Anònim ha dit...

????????????????? . pago mis impuestos a españa, entonces tengo derecho a pedir de españa lo mismo que tu, que seguro no pagas nada y pides mucho

Anònim ha dit...

Tinc unes ganes terribles d'independencia brutals despres de llegir la porqueria castellana que s'ha escrit per motiu d'un incendi, es a dir, una desgracia. Com se pot fer tanta llenya d'un arbre caigut, la intolerancia per defensar lo de un, la seva cultura, els seus principis, com se nota que esta gent que escriu aquestes coses s'asemblen mes a "borregos" guiats per un gos que a gent amb criteri propi que li agrada veure les dos cares del tema.... Jo també se llegir titulars impactants, xo la lletra petita es bona per saber de que va.... Diaris espanyols, tota la culpa es vostra i dels polítics que vos manipulen...

Anònim ha dit...

Yo a espanya no le pido nada.!!!!!