dimecres, 26 de gener del 2011

Re: Barcelona Decideix compta amb les entitats de immigrants per dur a terme les consultes

Autora: Omaira Beltrán, coordinadora de Llatins per Catalunya

"Barcelona Decideix compta amb les entitats de immigrants per dur a terme les consultes per la independència. Et convidem a que tu i la teva comunitat participeu en la convocatòria. Perquè Catalunya vol construir una nació amb la opinió de tothom. No importa si tens o no papers. Si ets empadronat i tens 16 anys pots votar i formar part del futur d'aquesta Catalunya que t'ha acollit".

Amb aquesta introducció, Barcelona Decideix, convida a formar part a les entitats que des de fa diversos mesos han estat treballant per les consultes.

- Què significa per a un català d'origen estranger poder formar part d'aquestes consultes?

Significa que compten amb el seu vot, la seva capacitat de decisió i el seu capital humà perquè formi part de la nova nació catalana, que vol ser lliure i independent i que en termes legals, en formar-se una nova nació, tots aquells que han apostat per la conformació d'un nou país es converteixen en ciutadans de primera classe, no importa el seu estatus anterior.

'Igualtat, llibertat i fraternitat' tres paraules tan mal utilitzades als llarg de la història de països colonialistes, ara poden fer-se realitat, gràcies a la visió esperançadora i regeneradora de construir entre tots una país diferent que ja de per si mateix ho és.

Catalunya té una llengua autòctona que cada dia es posa en dubte, té costums que la fan diferent i treballa durament per sostenir, no només a la seva gent, sinó a la resta d'un estat que la menysprea.

- Per què seguir formant part d'un país que no ens vol i que ens explota?

Amb l'or portat d'Amèrica, Espanya va colonitzar Catalunya. Ara,  aquest mateix 'or' que aportem cadascú de nosaltres com a capital humà pot retornar la independència a Catalunya.

Des de 'Llatins per Catalunya' donem suport a Barcelona Decideix, ajudant a fer difusió de les consultes a totes les entitats d'immigrants que esperem que s'hi uneixin i vegin el referèndum com una iniciativa ciutadana que creu en la democràcia.