dimecres, 6 d’agost del 2008

Cuiners d'élit contra els aliments transgènics


El cuiner Santi Santamaria va rebre el passat 26 de juliol dos membres de la plataforma 'Som lo que Sembrem' (http://www.somloquesembrem.org) al seu Restaurant Can Fabes. Entre el tràfec habitual d'un dia de feina, Santi Santamaria va poder dedicar uns minuts als representants a qui va donar un tracte amigable i cordial mostrant-los les meravelles del Montseny. Santamaria va firmar per una Catalunya lliure de transgènics i va deixar veure la seua indignació per la falta de transparència i traçabilitat en l'etiquetatge alimentari. Santamaria unia la seva signatura a les més de 91.000 firmes – 94.000 a data d'avui – de ciutadans que aposten per un nou model agroalimentari més respectuós amb la salut, la pagesia i el medi.

Entre els personatges de relleu mediàtic hi ha cantants com Lluís Llach, escriptors com Isabel Clara-Simó o cineastes com Bigas Luna, polítics com l'alcalde de Lleida del PSC, Àngel Ros, la diputada del PSC Agnès Pardell, el diputat d'ICV Joan Herrera, el diputat d'ERC i alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, o Roman Galimany de CiU.

També científics com José Ramon Olarieta de l'Escola Tècnica Superior d'Eginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), el biotecnòleg Miquel Vallmitjana, el president de l'Hospital de Valls i bioquímic Rmoan Galimany, Martí Boada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i la monja i doctora en medicina Teresa Forcades.

Així mateix, també hi ha personatges de moviments socials com l'històric Pep Riera de l'Assemblea Pagesa, o Joan Caball de la Unió de Pagesos, i Pep Puig del moviment antinuclear.

En el pla internacional, Som Lo que Sembrem ha rebut el suport de destacats líders que s'han implicat en la lluita contra els transgènics i per una pagesia justa o una alimentació sana. Així, hi ha el líder del Moviment Sense Terra que aglutina quatre milions de persones al Brasil, Joao Pedro Stedile, el sindicalista francès José Bové, o l'italià president de Slow Food internacional Carlo Petrini. / Directe.cat