
El cuiner Santi Santamaria va rebre el passat 26 de juliol dos membres de la plataforma 'Som lo que Sembrem' (http://www.somloquesembrem.org) al seu Restaurant Can Fabes. Entre el tràfec habitual d'un dia de feina, Santi Santamaria va poder dedicar uns minuts als representants a qui va donar un tracte amigable i cordial mostrant-los les meravelles del Montseny. Santamaria va firmar per una Catalunya lliure de transgènics i va deixar veure la seua indignació per la falta de transparència i traçabilitat en l'etiquetatge alimentari. Santamaria unia la seva signatura a les més de 91.000 firmes – 94.000 a data d'avui – de ciutadans que aposten per un nou model agroalimentari més respectuós amb la salut, la pagesia i el medi.
També científics com José Ramon Olarieta de l'Escola Tècnica Superior d'Eginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), el biotecnòleg Miquel Vallmitjana, el president de l'Hospital de Valls i bioquímic Rmoan Galimany, Martí Boada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i la monja i doctora en medicina Teresa Forcades.
Així mateix, també hi ha personatges de moviments socials com l'històric Pep Riera de l'Assemblea Pagesa, o Joan Caball de la Unió de Pagesos, i Pep Puig del moviment antinuclear.
En el pla internacional, Som Lo que Sembrem ha rebut el suport de destacats líders que s'han implicat en la lluita contra els transgènics i per una pagesia justa o una alimentació sana. Així, hi ha el líder del Moviment Sense Terra que aglutina quatre milions de persones al Brasil, Joao Pedro Stedile, el sindicalista francès José Bové, o l'italià president de Slow Food internacional Carlo Petrini. / Directe.cat
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada