dijous, 7 d’agost del 2008

Conduir amb les finestretes tancades estalvia

Conduir amb les finestretes tancades, portar els pneumàtics a punt o mantenir una velocitat mitjana de 90 quilòmetres per hora a la carretera pot arribar a rebaixar la factura de combustible entre un 10 i un 25%, segons el 'Manual de Conducció Eficient' editat per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE) difós avui per la Direcció General de Trànsit (DGT).

Aquesta guia per a una "conducció en verd" incideix en els beneficis de les tècniques de conducció eficient en els viatges, perquè no només permeten estalviar combustible i, per tant, diners, sinó que redueixen fins a un 15% l'emissió a l'atmosfera de gasos contaminants i en especial, de CO2. Els experts recorden que el 40% d'aquestes emissions tenen a veure amb el transport per carretera.

Per aconseguir aquest estalvi, la guia recomana comprovar mensualment que els pneumàtics portin la pressió correcta, perquè si no és així, es podria incrementar el consum de carburant fins a un 4%. El mateix passa si es trasllada massa equipatge, ja que cada cent quilos de pes, es consumeix un 6% més. /EP