dimarts, 17 de juny del 2008

Premis Àtila al desastre mediambiental


REPSOL, una de les empreses guardonades amb el trist premi, ha deixat, des de fa anys, el riu Gaià totalment sec a la seva desembocadura.

L'ONG estatal Ecologistas en Acción va concedir una vegada més els Premis Àtila al desastre mediambiental. Pel que es veu, cada federació autonòmica de l'entita també otorga els mateixos premis però a nivell autonòmic. Així que si en l'altra entrada s'explicaven els guanyadors estatals, també tenim gualardonats en l'àmbit català; els afortunats són:

· Premi Àtila 2008: Francesc Baltasar i el Govern de la Generalitat de Catalunya per la seva nefasta gestió de la sequera.

· Premi Cavall d’Àtila 2008:
ANAV (Associació Nuclear Ascó-Vandellós II) i CSN (Consell de Seguretat Nuclear) per la seva actuació en el greu accident nuclear d’Ascó I del passat 27 de novembre.

· Premi Hordes d’Àtila 2008:
Cambra de Comerç de Barcelona, Cercle d’Economia, Foment del Treball i RACC, ex aequo, per les pressions que com a lobby exerceiuxen sobre els representants polítics i els mitjans de comunicació per a defensar un model d’economia i d’infraestructures obsolet i antiecològic.

· Accèsit a l’Actuació més bàrbara:
Pla de Ponent, impulsat per l’Ajuntament de Gavà i la promotora immobiliària Vèrtix, per pretendre construir 5.000 habitatges destruint bona part del darrer connector ecològic entre el massís del Garraf i el Delta del Llobregat.

· Accèsit a la pitjor rucada:
a REPSOL, per haver deixat des de fa anys el riu Gaià totalment sec a la seva desembocadura.

· Accèsit a la pitjor utilització de diners públics:
a l’Ajuntament de Cubelles, pel projecte de pont sobre el riu Foix, a Cubelles, que s’hagués pogut executar 500 metres riu amunt sense malmetre la zona inclosa dins la Xarxa Natura 2000.