dimecres, 13 de setembre del 2017

La policia espanyola impedeix un acte de la CUP a València i identifica Gabriel i Vehí #ProuFeixisme #HolaDictadura

La policia espanyola ha impedit que se celebrés un acte de la CUP a València i ha identificat les diputades anticapitalistes Anna Gabriel i Mireia Vehí. La identificació de les diputades ha tingut lloc poc abans de l'hora prevista per començar l'acte a la plaça de la Mare de Déu de la ciutat.

Segons fonts de la CUP, quan han arribat a la plaça han estat envoltats pels agents, que els han demanat els carnets d'identitat. Els cupaires no havien demanat permís per fer una mobilització perquè es tractava només d'una roda de premsa. La policia, però, ha insistit que era una concentració il·legal perquè s'hi havien congregat més de vint persones i han identificat els presents.

L'acte, que s'emmarcava en la campanya pel sí al referèndum del primer d'octubre organitzada per la CUP, no s'ha pogut celebrar. Tanmateix, Gabriel i Vehí han llegit un manifest als periodistes que s'havien acostat al lloc dels fets. A més de València, la formació anticapitalista ha celebrat actes avui a les diverses capitals dels països catalans. A Palma, Perpinyà i Barcelona, els actes s'han celebrat amb normalitat.