La família viurà a partir de finals d'aquest mes en una bonica casa "afrancesada amb encant" que ha llogat per 2.550 euros al mes. La casa té 250 metres quadrats, quatre dormitoris i tres banys, piscina, porxo i jardí independent.
El nou habitatge dels Zapatero (a la foto) es troba en una urbanització exclusiva d'oligarques, residència habitual de banquers, fatxendes, futbolistes i polítics. Tindran per veïns a Fran Rivera, Belinda Washington, Ramón García, Fernando Guillén Cuervo, Mabel Lozano, Lidia Bosch i Álvarez Cascos, a més d'Emilio Botín, Cristiano Ronaldo, Genoveva Casanova i José María Ruiz-Mateos, entre d'altres.
La casa ja compta amb la seguretat d'una patrulla de la Policia Nacional, i a l'interior hi ha moviment a causa de les obres d'acomodació que estan fent els Zapatero.
Les dues pensions de 71.000 i 80.000 euros vitalícies de Zapatero
Zapatero no vol acabar els seus dies com Felipe González ni tampoc com Aznar quan abandoni la Moncloa. El "socialista", allunyat de conferències o consells d'administració d'importants empreses, ja ha manifestat la seva intenció de formar part del Consell d'Estat. Si així fos, podria arribar a cobrar 151.000 euros a l'any de manera vitalícia, repartit en dues pensions de 71.000 i 80.000 euros.
Felipe González va voler ingressar en el Consell d'Estat, però "els seus negocis i la seva forta activitat empresarial", com el seu paper com a agent del magnat mexicà dels mitjans Carlos Slim -considerada una de les majors fortunes del món-, li va impedir assumir funcions reservades per als expresidents del Govern.
Aznar va voler fer el mateix, i finament va haver d'abandonar el càrrec el mateix dia en què va ser cridat per Rupert Murdoch per supervisar les activitats del magnat australià establert al Regne Unit. Només per aquesta responsabilitat, el genocida de l'Iraq cobrava 156.000 euros a l'any.
De tots els expresidents, va ser Leopoldo Calvo Sotelo qui més temps permeneció en el Consell d'Estat, mer òrgan consultiu i inútil com el senat, però on els favors prestats a la monarquia es cobren generosament. Ara, Zapatero vol seguir la seva estela.
Ampliació dels càrrecs vitalicis
Després de la seva flamant victòria en les urnes el 2004, el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va decidir aprovar tres lleis. Una d'elles, la Llei Orgànica 3 / 2004 de 28 de desembre, va ser una modificicación de la normativa existent 3 / 1980, després de la qual el nou Executiu il·luminava la creació d'una comissió d'estudis per al · ludit Consell, i el que és més important , la amplicació del nombre de càrrecs vitalicis que fins llavors requeien exclusivament en el Rei i en el conseller d'Estat Permanent.
En aquest sentit, l'article 8 de la norma és explícit: "Els qui hagin exercit el càrrec de president del Govern adquiriran la condició de consellers nats d'Estat amb caràcter vitalici, i en qualsevol moment poden manifestar al president del Consell d'Estat la seva voluntat de incorporar-s'hi".
Dues pensions per a Zapatero
A partir del 21 de desembre, Zapatero tindrà dret a una pensió vitalícia en qualitat d'expresident per valor a 71.000 euros bruts a l'any, a més d'oficina, secretària, dos funcionaris -un d'ells amb rang de director general-, i seguretat i cotxe oficial com tots els presidents.
Però aquesta no serà l'única entrada de diners del sisè president de la democràcia. Com a conseller nat d'Estat, càrrec creat després de la modificiación de la Llei Orgànica 3 / 1980, i una vegada que el ple del Consell doni el seu vistiplau a la decisió d'incorporació de Zapatero, aquest rebrà un sou de més de 80.000 euros -De la Vega rep 83.000 com a membre del Consell d'Estat-, de manera vitalícia. "Dos sous, el primer i el segon que són compatibles". "Dues pensions, precisen les fonts, que no permetran però, exercir cap altre càrrec, perquè així ho determinen les incompatibilitats amb el mateix", un càrrec que implica l'assistència un cop al mes als plens.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada