dissabte, 23 d’abril de 2016

La CUP denuncia els incompliments de Colau i li nega els pressupostos

La CUP votarà 'no' a la modificació pressupostària que el Ple de la ciutat de Barcelona votarà dilluns i deixa Ada Colau sense la majoria absoluta per aprovar-la, segons han anunciat en roda de premsa. Els motius que han donat són clars: l'alcaldessa  s'ha contradit respecte el seu programa electoral, no ha presentat un projecte rupturista i ha ignorat els cupaires. El cop de porta no és definitiu, perquè han dit que continuaran amb la mà estesa, però l'esquerda entre Barcelona en Comú i la CUP pot ser ja insalvable a partir d'ara. 

Denuncien contradiccions de Colau perquè rebutja propostes que havia acceptat al Ple o al programa electoral

La formació anticapitalista ha dit que l'ampliació pressupostària "està més en la línia del que volíem deixar enrere que d'una política de canvi, que és el que BeC havia promès als seus votants". A més, han assenyalat que Colau no ha acceptat la totalitat de cap de les deu propostes que la CUP va posar sobre la taula fa unes setmanes. La regidora Maria Rovira ha evidenciat les contradiccions del grup de govern que això suposa, perquè "les propostes, o bé les portava Barcelona en Comú al programa electoral, o bé Barcelona en Comú i la CUP les havia votat al Ple".

La CUP s'ha sentit ignorada

A més, els 'antisistema' també rebutgen els números de l'alcaldessa perquè fins aquesta setmana, "no hi ha hagut cap reunió amb BeC per parlar de les propostes concretes, a diferència d'altres forces polítiques". Es queixen que dedicar només quatre dies a arribar a acords amb els cupaires després d'haver fet la feina amb ERC i PSC "és molt complicat".

Ni final dels desnonaments, ni eradicació de la pobresa, precarietat laboral o desigualtat entre els barris

La negativa de la CUP a Ada Colau són rellevants, ja que d'una banda, la proposta de modificació pressupostària no es podrà aprovar dilluns, ja que comptarà amb 20 vots a favor (BeC, ERC i PSC) i 21 en contra (CiU, PP, Ciudadanos, CUP). De l'altra, perquè durant la roda de premsa, la regidora Rovira també han criticat elements estructurals que fan mal al discurs de Colau: "Els desnonaments no s'han aturat, la feminització de la pobresa està creixent, la precarietat laboral també, i la desigualtat entre els barris continua sent present en els nostres carrers".