dimarts, 12 d’abril del 2016

Espanya malbarata 160 milions d'euros amb un Museo de la Monarquia #EncaraNoEtsIndepe?

En plena crisi, el Museu de la Monarquia, que es construeix a Madrid, ha costat la infame xifra de 160 milions d'euros a tots els ciutadans de l'Estat espanyol i especialment als catalans, que som dels que més contribuïm. Tot i que encara no s'ha inaugurat perquè li manquen els equipaments bàsics i omplir-lo amb les peces d'art, segurament prepara la seva obertura pel segon semestre del 2016. Es tracta de la inversió cultural més gran de les que s'han realitzat a Madrid del segle XXI. Les obres de l'imponent edifici -40.000 metres quadrats-, adossat al Palau Reial, ja estan acabades i mostraran una col·lecció d'icones, quadres, tapissos, mobles, joies, vestits i altres objectes artístics dels reis i reines d'Espanya des del Segle XVI.

El Museu de la Monarquia, oficialment anomenat de les Colecciones Reales, s'havia d'haver inaugurat el 2010, coincidint amb el 35è aniversari de l'ascensió de Juan Carlos I al tron, però no va poder ser perquè les obres marxaven poc a poc. Tal com explica cuartopoder.es, el Museu va ser ideat fa vint anys i es va començar a construir fa una dècada. Tot i la crisi econòmica, els successius governs han consignat any rere any una mitjana de 15,5 milions d'euros a la partida del Ministeri de la Presidència de la qual depèn el Patrimoni Nacional. El cost final serà de 158.283.854 euros, asseguren els responsables de Patrimoni. La despesa de manteniment estimat és d'entre 5 i 7 milions d'euros anuals.
 
Cal recordar que el 2010, el llavors ministre de la Presidència, Ramón Jaúregui, va estimar que la inversió no sobrepassaria els 80 milions d'euros. Ja amb el PP al Govern es van accelerar i culminar les obres, amb independència de la política d'austeritat que, entre altres coses, va suposar la supressió per part del Ministeri de la Presidència, del qual és titular la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, dels dos milions d'euros destinats a la recerca de les fosses comunes i la recuperació i identificació de les restes dels demòcrates republicans assassinats en camps i cunetes.


#patrimoni #museus