diumenge, 24 d’abril del 2016

Espanya, exclosa de la reunió de líders europeus amb Obama #NoEtsIndepe?



Rajoy, exclòs de la reunió de líders europeus amb Obama. Merkel no el convida, però sí al francès Holande o l'italià Renzi. El president dels Estats Units és de visita a Europa. La seva primera parada a estat el Regne Unit per donar suport a David Cameron per fer campanya a favor que el país anglosaxó no marxi de la Unió Europea. Finalitzada la seva estança a Londres, el president de la principal potència mundial viatjarà a Alemanya. Allà hi haurà un sopar amb els principals líders europeus i Merkel no ha convidat a Rajoy.

El fet que Mariano Rajoy no hagi estat convidat per Angela Merkel és greu encara que el PP hagi buscat excuses de mal pagador. Al·leguen que és lògic que l'Estat espanyol no hi sigui present perquè el seu govern es troba en funcions. Però això no ha impedit a Rajoy acudir a altres cites internacionals.
 
En el si de la Unió Europea sovint s'ha fet referència de manera informal del grup G-5, constituït pels 5 països més grans de la UE en funció de població, Producte Interior Brut (PIB) i expansió geogràfica. El G-5 l'integren Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia i Espanya. Recentment aquest grup es va convertir en oficial després dels últims atemptats terroristes a Bèlgica i a l'hora de subscriure acords d'intercanvi d'informació entre les seves forces de seguretat i amb les nord-americanes. A la foto dels que més manen a Europa, una vegada més, l'Estat espanyol no tindrà presència.