diumenge, 28 de febrer del 2016

El PSOE té 320 càrrecs i excàrrecs imputats als tribunals i 76 condemnats #NouEstat



Té obertes més de 240 causes: 106 a Andalusia, 29 al País Valencià, 17 a Extremadura i 16 a Castella-la Manxa

El PSOE té imputats -o investigats, segons la nova terminologia judicial- un total de 320 excàrrecs (la major part) o càrrecs públics als tribunals, segons un informe intern del PP al qual ha tingut accés Europa Press, i que la formació de Mariano Rajoy ha repartit entre els seus dirigents perquè puguin fer front a les acusacions que reben que el PP és un partit corrupte.

A aquests 320 imputats s'hi sumen més de 1.000 persones relacionades amb el PSOE que també estan sent investigades per casos de corrupció, segons l'informe en qüestió. Juntament amb aquest document, els populars n'han fet un altre en què figuren totes les causes obertes contra els dirigents socialistes, i en les que han estat absolts o desimputats, així com els casos arxivats. Segons les dades recollides en el primer dels textos, els socialistes tenen obertes en aquests moments als tribunals més de 240 causes, essent Andalusia la comunitat que més casos atesora i els més nombrosos quant a imputats o investigats.

Del total, 106 casos es troben als tribunals andalusos, on hi ha 162 imputats o investigats, en la gran majoria ja excàrrecs del PSOE, encara que alguns segueixen sent càrrecs electes del partit. Bona part d'aquests, 85 en total, són exalcaldes o alcaldes de pobles i ciutats.

Així mateix, la investigació sobre els ERO fraudulents i el frau en els cursos de formació són les causes amb major nombre d'imputats, 265 i més de 300 respectivament, entre excàrrecs de la Junta investigats i persones relacionades amb el PSOE. Pel cas dels ERO van haver de deixar els seus escons els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán -que era senador-, així com l'exvicepresident de la Junta, Gaspar Zarrías. També estan imputats set exconsellers.
A més de les investigacions, hi ha hagut un total de 76 condemnes a excàrrecs socialistes, de les quals la majoria també corresponen a Andalusia: un total de 40, i en la seva immensa majoria a exalcaldes. Un dels casos és el coneguts de l'exalcaldessa de Jerez Pilar Sánchez, que va ingressar a la presó recentment.

Encara segueixen sent investigats a Andalusia 62 exalcaldes i 23 alcaldes per diverses causes, majoritàriament per delictes urbanístics i delictes de prevaricació, però també per ocultació d'informació, cobrament irregular de gratificacions fins a 350.000 euros, irregularitats en obres, malversació de fons municipals, suborn, desviament de subvencions i fins per comprar maquinària agrícola robada.