dimecres, 13 de gener del 2016

PP i PSOE fan el primer pas enver la coalició nacionalista espanyola contra Catalunya #StopCatalanofobia


A poques hores de la constitució del Congrés espanyol, el PP, Ciudadanos i el PSOE comencen a posar els fonaments per articular un eix espanyol que planti cara a l'independentisme català. Aquesta primera passa s'ha concretat amb el pacte per un president socialista al Congrés dels diputats, l'exlehendakari Patxi López.

Amb aquest acord al qual ha arribat l'Espanya rància, el PSOE -que ara és el soci desitjat- ja té la primera excusa per fer el pacte d'Estat amb el PP i el concert de Ciudadanos, tal i com cada vegada li demanen més els poders fàctics. Pedro Sánchez s'està aplanant el camí per arribar-hi sense trepitjar gaires ulls de poll. La segona excusa la tindrà en safata aquest vespre a les 19h amb la investidura del president Puigdemont, que s'ha compromès en tirar cap a la independència sense mirar pel retrovisor.

La proposta de referèndum de Podemos, només a les ments dels més "somiatruites"

Amb aquest acord entre PP, PSOE i Cs, el pacte final per constituir un Eix contra la independència de Catalunya, allunya cada vegada més la proposta de fer un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. Aquest va ser un dels arguments tallafocs que va utilitzar el Podemos català per guanyar les eleccions a Catalunya prometent quelcom que ningú més defèn a Espanya.

Patxi López, espanyolisme dur

El socialista Patxi López -etern aspirant a liderar el PSOE- s'haurà de conformar amb la presidència del Congrés dels diputats després del gran retrocés que va patir en les eleccions a Euskadi que li van prendre el poder. En la seva etapa com a Lehendakari, el socialista va impregnar d'espanyolisme l'obra de govern, fent alguns retrocessos en matèria nacionalista respecte al seu predecessor, Juan José Ibarretxe. Com sempre, des del PSOE, a més, el respecte cap a les institucions presidencials basca i catalana és nul com ja va demostrar José Montilla quan va decidir anar al Senat espanyol, després d'haver esdevingut expresident d ela Generalitat. Tant PSOE com PP conceben les presidències d'aquestes comunitats històriques com a simples trampolins per fer política a Madrid.