dimecres, 6 de gener del 2016

Poble Lliure (CUP) també es revolta contra el No a Mas i al procés #RevoltaCUP


L'organització independentista Poble Lliure, integrada a la CUP, ha emès aquest matí uncomunicat on considera un "greu error" la decisió del Grup d'Acció d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP-Crida Constituent de no facilitar la investidura d'Artur Mas, i per tant, impedir la formació d'un nou govern. Per Poble Lliure, d'entrada, "aquesta decisió suposa incomplir la promesa electoral de ser l'accelerador i la garantia del procés independentista" i, d'altra banda, la decisió "posa en perill l'acumulació de forces obtinguda pel moviment independentista fins al 27S".

Assenyala l'organització independentista que aquest error "no és exclusiu de la CUP i sobretot el GAP, sinó que també hi han influït, i molt, els interessos partidistes de CDC i ERC". Per Poble Lliure, aquestes dues forces polítiques "han estat més interessades en la seva batalla particular per l'hegemonia dins el camp independentista que no pas a facilitar una investidura i acord de govern", i avisa que "fins diumenge tant ERC com CDC tenen l'oportunitat de rectificar".

També es responsabilitzen a si mateixos, "especialment per haver reaccionat massa tard quan es veia que les negociacions s'estaven centrant obsessivament en el nom d'una persona, una perspectiva reduccionista". Pels integrants de l'organització independentista correspon "a les diferents organitzacions i persones que han defensat el perillós escenari actual i sobretot a la Crida Constituent, que és qui ha dirimit l'empat dins la CUP, de gestionar la nova situació i responsabilitzar-se de les conseqüències que se'n derivin".

Finalment, Poble Lliure avisa que "no acceptarà cap proposta que suposi rebaixar el contingut independentista de la CUP" i, per tant, "no avalarà cap candidatura o un govern autonòmic que substitueixi l'objectiu estratègic de la independència per un hipotètic referèndum unilateral, que, a més de ser una repetició del 9N de 2014 que a tot estirar tindria una participació lleugerament superior, només serviria per erosionar encara més l'hegemonia independentista, un objectiu prioritari dels dirigents d'En Comú Podem".