dimecres, 6 de gener del 2016

Madrid atia l'exèrcit contra els seus ciutadans catalans per 'garantir la unitat d'Espanya'


El ministre espanyol de Defensa en funcions, el nacionalista espanyol Pedro Morenés, ha atiat a l'exèrcit contra els ciutadans catalans, gallecs o bascos independentistes reivindicat aquest dimecres el paper de les Forces Armades i la Guàrdia Civil com a "eina lleial i eficaç" del govern espanyol a l'hora de "garantir el futur d'Espanya i de l'Estat de Dret, plasmat en la nostra Constitució, i que sosté la nostra unitat i democràcia".

Així ho ha expressat, en un acte antidemocràtic, davant els monarques espanyols i la plana major de l'Exèrcit durant la celebració de la Pasqua Militar.

Per la seva part, el rei Felip VI ha obviat la qüestió catalana, a diferència del missatge institucional nadalenc, on s'hi va referir abastament. En aquesta ocasió ha reclamat fermesa en la defensa del "nostre model de convivència" front l'amenaça terrorista gihadista.

Des de Barcelona, l'inspector general de l'Exèrcit, Ricardo Álvarez-Espejo García, ha refermat el compromís de les tropes "al servei" de la societat espanyola així com de "suport" a les autoritats institucionals de l'Estat.