dijous, 7 de gener del 2016

La macro-concentració per demanar l’acord es desplaça a la Plaça de la Catedral #VolemAcord


Les assemblees territorials del Barcelonès de l'ANC, convocants de la concentració d'aquesta vespre (19.30) a Barcelona per demanar l'acord dels diputats de Junts pel Sí i de la CUP, han decidit canviar el lloc de l'acte. Inicialment s'havia convocat a la plaça Sant Jaume i ara es desplaça a la plaça de la Catedral per motius logístics.

Les assemblees territorials convocants volen recordar que el lema de la concentració és únicament 'Volem acord. Volem Govern. Som Sobirans' i que l'objectiu és demanar responsabilitat a tots els diputats independentistes i sentit de país, sense retrets ni propostes concretes d'acord.

A més de la concentració a Barcelona, a la qual es preveu que hi assisteixin, altres Assemblees Territorials pròximes, hi ha concentracions convocades a Reus, Girona, Roda de Ter i Granollers, i no es descarta que n'hi pugui haver més al llarg del dia.

Precisament avui, també es fa una nova reunió entre JxSí i la CUP, amb la mediació de l'ANC, Òmnium i l'AMI. 'L'ANC creu que vivim un moment transcendental i que és responsabilitat de tots fer tant com tinguem a les nostres mans per avançar, sense retrets, amb generositat i sentit de país', diu l'entitat en un comunicat difós avui. Així mateix, demana 'un esforç per a assolir un acord que permeti investir un president/a, formar govern i iniciar el procés constituent per construir la República Catalana'.

Dimarts, l'ANC va emplaçar la CUP i Junts pel Sí a trobar-se de nou per mirar d'arribar finalment a una entesa. Arran d'aquest oferiment, es farà la reunió d'avui, amb la presència de representants de les associacions de la societat civil que han promogut el procés. El col·lectiu Súmate també va allargar la mà a col·laborar i participar, si calia, en nous actes o trobades.