dilluns, 4 de gener del 2016

La cúpula de les CUP ni va arribat a valorar el "Sí" a Mas de la meitat de la militància



La CUP-Crida Constituent (CC) pràcticament ni ha tingut en consideració la possibilitat d'investir el candidat de Junts pel Sí (JxSí), Artur Mas, com a proper president de la Generalitat. Les dues opcions que han arribat a la final contemplaven un "no", ja fos per la via de l'abstenció -opció finalment guanyadora-, ja fos en forma de "no" rotund.L'opció d'investir Mas ha decaigut en la primera ronda.

La CUP-CC valorava aquest diumenge "com plasmàvem els resultats d'empat en un possible ple d'investidura", ha explicat la integrant del Secretariat Nacional Neus Montaner. Les dues opcions que proposava l'òrgan a la militància contemplaven tant la investidura com la no-investidura. A aquestes dues, des de les assemblees en van sortir quatre més, que s'han valorat conjuntament aquest diumenge.

A Barcelona, la setantena d'integrants del Consell Polític ampliat de la CUP han votat majoritàriament el primer escenari proposat pel Secretariat (5 vots favorables i 5 contraris, o 10 abstencions) per 36 vots a favor, 30 en contra i 1 abstenció. El segon escenari, que feia Mas president amb 2 vots favorables i 8 abstencions, no ha passat ronda en tant que ha assolit només 32 adhesions, 32 vots contraris i una abstenció.

Quant a les propostes territorials, l'escenari A (sí a Mas amb condicions) només ha assolit 23 vots favorables, per 38 negatius i 6 abstencions. L'escenari B (sí sense acord) s'ha quedat amb 31 vots favorables, 33 contraris i 3 abstencions. L'escenari C (no a la investidura) ha estat el que ha passat ronda, assolint 34 vots favorables, 30 contraris i 3 abstencions. I l'escenari D (llibertat de vot dels diputats) no ha comptat amb cap vot favorable, per 60 contraris i 7 abstencions.
38 vots a 22

En la segona ronda de votacions, l'escenari 1 ha guanyat amb 38 vots a favor, 22 contra i 6 abstencions. L'escenari C ha sumat 17 vots favorables, 25 de contraris i 23 abstencions. Aprovat això, s'ha decidit sobre si la fórmula que executarien els 10 diputats seria la de 5 vots favorables i 5 de contraris, o si bé 10 abstencions. Finalment, s'ha acabat decidint això últim.

En un hipotètic nou debat d'investidura, en tant que JxSí suma 62 diputats i el bloc C's-PSC-CSQP-PP en suma 63, Mas no assoliria la investidura.