diumenge, 10 de gener del 2016

La cúpula de la CUP ara diu que 'ha enviat Mas a la paperera de la història' #GabrielDeixaPas


El Consell Polític de la CUP ha acabat amb la ratificació de l'acord per 44 vots a favor, 9 en contra i 7 abstencions, i amb dos noms sobre la taula per dimitir: Josep Manuel Busqueta i Julià de Jòdar. Un equilibri entre els dos sectors majoritaris a la CUP, el més bel·ligerant contra Mas i CDC, Endavant, i el més favorable al pacte en nom del procés, Poble Lliure i els independents provinents de la societat civil.

A l'espera que el Consell Polític decideixi quins són els dos diputats o diputades que s'integraran en la dinàmica de treball de Junts pel Sí, el diputat Benet Salellas ha comparegut per explicar a la premsa l'acord d'ahir. Ho ha fet amb la diputada Anna Gabriel, que no ha intervingut. Salellas ha estat especialment contundent i dur amb Artur Mas. Llegint uns papers en un faristol improvisat al carrer davant la seu de la CUP, el diputat gironí ha assegurat que "la CUP ha donat compliment al mandat de l'assemblea de Sabadell, ni Mas ni març, i hem enviat Artur Mas a la paperera de la història, com també ho hem fet amb Rigau, Felip Puig i el pujolisme". La CUP interpreta la retirada de Mas com una clara victòria, perquè consideren que "era una pedra en el camí que no deixava avançar cap a una majoria, però l'hem apartat del camí, i ara la via està oberta per construir la República catalana".

Tot i les dures crítiques a Mas, la CUP ha explicat que l'acord és doblement positiu, perquè suposa l'inici de la ruptura amb Espanya i la construcció d'una majoria social. Però Benet Salellas també ha donat un missatge directe a alguns sectors de la CUP, especialment Lluita Internacionalista, que ha fet un comunicat denunciant que l'acord és un segrest polític a la CUP perquè implicarà assumir les retallades del Govern. En aquest sentit, Salellas ha assegurat que "tindrem mà estesa a la construcció de la República, però puny tancat amb les retallades", i ha remarcat que la CUP serguirà essent un partit anticapitalista.