dissabte, 9 de gener del 2016

Carles Puigdemont serà President per caprici de la CUP. El procés tira endavant #GràciePerResCUP


Carles Puigdemont es convertirà en el 130è president de la Generalitat i l'encarregat de dur endavant el procés que ha de portar Catalunya a la independència. L'alcalde de Girona i president de l'AMI acabarà esdevenint la figura de consens per desencallar un acord al límit entre Junts pel Sí i la CUP. L'acord suposa que Artur Mas fes un pas al costat i probablement la dimissió dels diputats de la CUP més bel·ligerants amb la seva figura. Ara només resta que les direccions dels partits ho acceptin.

Puigdemont ha estat cridat al Palau de la Generalitat on des del migdia hi havia reunida la cúpula de Convergència, amb Artur Mas, Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Corominas. Per altra banda, segons ha informat RAC1, a les set s'ha convocat una executiva extraordinària de CDC. Per aquesta tarda no es descarta una compareixença del president en funcions des des la mateixa plaça Sant Jaume.

Tan bon punt hi hagi l'acord definitiu, s'hauran de reunir tant la mesa com la junta de portaveus del Parlament per convocar un ple que se celebri diumenge. Cal recordar que, en cas que no hi hagi investidura a la mitjanit de demà, es convocarien eleccions de manera automàtica.