dilluns, 4 de gener del 2016

Anna Gabriel mostra a Catalunya Ràdio totes les contradiccions de la cúpula de les CUP



Continua el festival de contradiccions d'Anna Gabriel i de la cúpula de les CUP, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Recordem que el partit es defineix com a independentista, però ha donat l'esquena al procés independentista, fins-i-tot quan la meitat de la militància demanava investir a Mas per continuar el procés endavant. 

A l'hora de donar explicacions d'aquestes importants errades i de la inèdita decisió de la cúpula de les CUP, la diputada Gabriel ha tornat a caure en múltiples contradiccions. Per exemple, no ha renunciat a tornar a anar a les llistes en unes eleccions al març tot i que fins ara, el partit tenia la llei no escrita de renovar cares a cada contesa. 

Anna Gabriel ha expressat múltiples contradiccions personals i de la CUP aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio. La diputada anticapitalista ha dit que la intenció del seu partit és "accelerar el procés cap a la independència", tot i enviar el país a noves eleccions. A més, ha tornat a ser incapaç de dir què podria haver fet malament Artur Mas liderant el país 18 mesos més tenint al costat Oriol Junqueras, Raül Romeva i Neus Munté, figures tots que la CUP acceptaria.

Per a les CUP el més important és el 'qui' i no el país.

La cara visible d'Endavant ha defensat que "no sabem què hauria passat si hi hagués hagut un pla de xoc més valent de Junts pel Sí" per intentar negar que el factor clau de la CUP és el qui. No obstant, Gabriel ha dit que els nous comicis s'evitaran si Junts pel Sí canvia de candidat a la presidència i presenta per exemple els que havien de ser vicepresidents Junqueras, Romeva o Munté. Una contradicció que ara sí queda palesa després de tres mesos en què la CUP ho ha tractat de dissimular.

Intenta espolsar les culpes als diputats cupaires.

D'altra banda, la número 2 per Barcelona a la llista dels antisistema el 27S ha dit que els diputats de la seva formació no han trencat el partit perquè "ni tan sols votàvem" a les reunions i assemblees. Tot i això, els únics que han concedit entrevistes als mitjans de comunicació i han influït als vots dels militants cupaires en aquests últims tres mesos són precisament els diputats, encara que Gabriel s'hagi volgut espolsar les culpes aquest matí.

Gabriel no renuncia a repetir com a diputada el març.

En aquest sentit, ha dit que encara no s'ha discutit si en unes possibles eleccions, les mateixes persones estarien a les llistes. De fet, no ho ha descartat, tot i que aquest fet seria una contradicció amb els principis del partit, que no permeten que ningú sigui diputat per més d'una legislatura. És per això que David Fernández no va repetir el 27S, tot i que el mandat anterior va ser de menys de quatre anys.