dijous, 5 de novembre de 2015

Un exdirector d'El Mundo filtra que Rajoy planeja substituir Mas per Llanos de Luna #NouEstatJaSegons publica Ok diario, el digital dirigit pel mediàtic exdirector adjunt d'El Mundo, Eduardo Inda, si es tira endavant la resolució de ruptura pactada per Junts Pel Sí i la CUP, el Govern espanyol substituirà d'immediat el President Artur Mas per l'actual delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

La fi del procés en poques setmanes

El digital de la caverna afirma que el full de ruta del Govern espanyol passa per destituir Artur Mas sense suspendre el Parlament, perquè és la representació de la sobirania popular, i prendre el control dels Mossos d'Esquadra. En aquest supòsit, derivat de l'aplicació del nou  text de la Llei Orgànica del TC, que permet suspendre càrrecs públics pel "temps precís" i sense recursos, la delegada del govern espanyol, la nacionalista Llanos de Luna, assumiria el govern de la Generalitat.

Aplicació de l'article 155 sense suspendre el Parlament

En el rerefons jurídic d'aquesta mesura hi hauria l'aplicació de l'article 155 de la Constitució que permet "adoptar les mesures necessàries" per obligar a una comunitat autònoma al compliment forçós de les obligacions de la Constitució o altres lleis que no compleixi. Tot i que l'article afirma que encara queden alguns serrells per tancar, assegura que Llanos de Luna podria governar durant uns sis mesos fins que es convoquessin unes noves eleccions que, el govern espanyol espera, donarien a Catalunya un nou horitzó polític.