dissabte, 21 de novembre del 2015

Mas-Colell acusa el govern espanyol de voler «col·lapsar administrativament» Catalunya #NouEstatJa



Andreu Mas-Colell s'ha mostrat molt bel·ligerant amb el govern espanyol aquest divendres, després de saber que s'imposaran "criteris específica" per a Catalunya en el repartiment del Fons de liquiditat autonòmic (FLA) arran d'una suposada manca d'informació per part de la Generalitat i altres criteris com el nivell d'endeutament. El conseller d'Economia en funcions només té una explicació davant d'aquesta manera de fer: "Potser volen que col·lapsem administrativament".

"Catalunya està intervinguda, no sé què més volen", ha lamentat Mas-Colell just abans d'acusar l'executiu estatal de voler col·lapsar l'administració catalana. Tot seguit, ha descartat que hi hagi una manca d'informació i de transparència en l'actuació de la Generalitat, que és una de les altres queixes del govern espanyol. "D'informació a Madrid ja no en podem enviar més, però si ens demanen que l'enviem d'avui per demà, ni un exèrcit ho pot fer", ha sintetitzat en unes declaracions fetes després d'un dinar organitzat per l'entitat Sobirania i Justícia.

Moviments electorals

A banda de l'ofensiva, l'altra explicació que el conseller d'Economia en funcions pensa que hi pot haver en els missatges transmesos per part del ministre Montoro és la que respon a criteris electorals, tenint en compte la imminència dels comicis estatals. En tot cas, el que no es pot plantejar, des del seu punt de vista, és la de fiscalitzar l'actuació de la Generalitat en base a les valoracions per part de les agències de rating.

"Em sembla sarcàstic perquè el nostre rating és conseqüència del tractament fiscal que rebem del govern central", ha assegurat Mas-Colell sobre les valoracions de l'endeutament català. I que el conseller està profundament disconforme amb els missatges del titular d'Hisenda estatal ho mostra el llenguatge que ha utilitzat per respondre-li.

El conseller ha parlat de "barra" per part del govern espanyol a l'hora d'acusar la Generalitat d'amagar informació. "Aquesta informació el govern central la tenia i si l'ha transmès l'any 15 i no el 14, preguntin-ho al govern central; nosaltres no tenim capacitat de comunicar a l'Eurostat", ha reblat.